tiistai 6.12.2022 | 10:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: On veljeä vastassa veli nyt – poliisi ja rosvo

Hannu Björkbacka
Ma 26.9.2022 klo 11:00 | päivitetty ma 11:34

★ ★ ★ ★

Veriveljet. Ohjaus Milad Avaz, 2020 Sub ma 26.9. klo 23.25/MTV3 to 29.9. klo 0.20/MTV Katsomo

Veriveljissä (Grow/Alfa) Andreas ja Sebastian Jessen esittävät raamatullisesti nimettyjä mafiaperheen poikia, Adamia ja Jakobia. Pikkuveli astuu isänsä jälkiä rikosten polulle. Vanhempi, liikaa pahaa nähtyään, päätyy poliisiksi. Juttuun liittyy moottoripyöräjengi, valtataistelua, ystävyyttä ja kunniavelkaa.

Suomalaisten sujuvien sarjojen ongelmana tuntuu olevan aihekeskeisyys. Ihmiset jäävät usein pahvikuviksi. Muissa Pohjoismaissa mennään hahmot edellä ja muu osaaminen palvelee tarinaa. Tanskalaiset ottavat katsojan kyytiin Veriveljissä heti ensimmäisestä hetkestä, kun tuskastuneen näköinen Adam hikoilee lähikuvassa. Laajemmasta kuvasta paljastuu, että ruumistahan siinä kannetaan.

Poliisin ja konnien sukulaisuutta on nähty elokuvissa ja sarjoissa ennenkin, mutta hienot luonnekuvat kahdeksanosaisessa Veriveljissä jäävät mieleen nopeasti piirrettyinäkin. Ensimmäistä shokkikohtausta seuraa toinen, jossa tunnelma ei hellitä, vaikka kyseessä on takauma veljesten lapsuuteen. Koukuttaa, koukuttaa!

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »