tiistai 27.9.2022 | 06:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan lukijamatkan järjestää Aventours, Deturin rahoitusvaikeudet eivät vaikuta lokakuussa edessä olevaan reissuun: "Ongelmat eivät koske meitä millään tavalla"

Jukka Keränen, STT, Arja Kangas
Pe 23.9.2022 klo 09:35 | päivitetty pe 13:18

Kruunupyyn lentokentältä lokakuussa starttaavan Keskipohjanmaan lukijamatkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Aventours eli kyseessä ei ole rahoitusvaikeuksiin joutunut Detur.

Keskipohjanmaan lukijamatkalaiset ovat lähdössä Kreikkaan Rodokselle lokakuun puolivälin jälkeen.

Aventoursin lennon operaattori on puolalainen charter-lehtoyhtiö Enter Air, jonka on julkisuudessa epäilty menneen konkurssiin. Aventoursin toimitusjohtaja Saija Lahtinen kertoo, että tieto ei pidä paikkaansa. Aventours on varmistanut asian perjantaiaamuna. Puolalaisyhtiön koneet lentävät parasta aikaa normaalisti.

– Deturin ongelmat eivät koske meitä millään tavalla. Toivottavasti asiasta uutisoineet tarkistaisivat faktat ensin, Lahtinen huomauttaa.

Lahtinen kertoo, että hän yrittänyt kesän ajan saada Enter Airia koskevaa tietoa pois netistä kahdelta kansainväliseltä varaussivustolta, mutta ei ole onnistunut.

– Joku on halunnut tehdä hallaa joko meille tai Deturille, koska ne on selkeästi suunnattu suomalaisten silmille. Kovin laajalle se ole onneksi levinnyt, kun olemme saaneet vain kaksi tai kolme kyselyä, Lahtinen kertoo.

Aventoursin emoyhtiö on yksityisessä omistuksessa oleva islantilainen yhtiö, joka toimii mm. Pohjoismaissa ja Ranskassa.

Sen sijaan ruotsalainen matkatoimisto Detur on tiedottanut keskeyttävänsä toimintojaan ja peruvansa kaikki loppuvuoden chartermatkat, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Tiedotteen mukaan yritys aloittaa pääomapohjan vahvistamisen ja yritysorganisaation uudelleenjärjestelyt. Tämän vuoksi yritys kertoo keskeyttävänsä operationaalisen ja tuotannollisen toimintansa ja että loppuvuoden charterkausi on peruttu.

Deturin pohjoismaisilla asiakkailla on kerrottu viime päivinä olleen ongelmia matkatoimiston kanssa. Turkkiin matkanneille asiakkaille on tiettävästi annettu kehotuksia maksaa majoituksesta itse, vaikka he ovat jo maksaneet hotellin osana matkapakettia.

Detur kiistää tiedotteessa, että yritys olisi jättänyt maksamatta asiakkaidensa majoituksesta majoittajille.

Detur on järjestänyt matkoja Turkin lisäksi myös Kreikkaan Rodokselle ja Kreetalle sekä Espanjaan Gran Canarialle.

Sanomalehti Keskisuomalainen kertoi keskiviikkona, että erään Detur Finlandin kautta matkansa hankkineen asiakkaan mukaan Turkissa Alanyassa on joukko suomalaisturisteja jumissa hotellissa, koska pakettimatkojen maksuja ei olisi maksettu.

Detur on asiakkaan mukaan lähettänyt englanninkielisen faksin, jossa neuvotaan asiakkaita maksamaan hotellilasku ja lähettämään kuitti yhtiön asiakaspalveluun. Faksissa kerrotaan, että Detur on myyty isommalle yhtiölle ja kaikki rahasiirrot on nyt seisautettu.

Viestin mukaan asiakkaat saavat rahat takaisin, kun uusi omistaja saa pääsyn ostamansa yhtiön rahaliikenteeseen.

SVT:n julkaiseman Deturin tiedotteen mukaan kyseisenkaltaiset faksit olisivat väärennettyjä, eikä yritys olisi niitä lähettänyt.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi torstaina selvittävänsä julkisuudessa olleita Deturin ongelmia yhdessä pohjoismaisten viranomaisten kanssa. KKV on pyytänyt Deturilta selvitystä tilanteesta välittömästi.

KKV:n mukaan matkailijoiden tai pian matkalle lähtevien kannattaa odotella lisätietoja. KKV kertoo verkkosivuillaan tilanteesta heti lisää, kun tarkempia tietoja on saatavilla.

Päivitetty klo 13.17. Saija Lahtisen kommenteilla sekä STT:n tiedoilla Deturin tilanteesta.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »