tiistai 4.10.2022 | 03:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa sähkömyyntiin liittyvistä petoksista

Vili Ruuska
Pe 23.9.2022 klo 13:09

Sähkömarkkinoilla tapahtuu paraikaa muutoksia, ja sitä myötä sähkösopimuksia uusitaan ja vaihdetaan. Muutosten myötä myös sähkömyyntiin liittyvien petosten määrän odotetaan kasvavan Kaakkois-Suomessa, alueen poliisi ennakoi tiedotteessaan. Huoli tuskin on aiheeton missään Suomen kolkassa.

Petoksien tekemisessä vain mielikuvitus on rajana, ja uusia tekomuotoja syntyy säännöllisesti. Rikokseen syyllistyvä sähkönmyyjä voi lähestyä huijauskirjeillä tai puhelinsoitolla. Niissä edullisella hinnalla houkutellaan maksamaan esimerkiksi liittymismaksu etukäteen. Myös laskun näköisiksi tehdyt tarjouskirjeet tai kokonaan perusteettomien laskujen lähettäminen ovat yleisiä huijauksia.

Vallitsevaa tilannetta voidaan käyttää hyväksi myös suoramarkkinointiin liittyvissä tietojen kalasteluissa, joissa tarjouksen kertomisen yhteydessä pyydetään asiakkaalta henkilötietoja. Rikollisten haltuun saamia henkilötietoja voidaan käyttää väärien sähkösopimusten avaamiseen tai muihin petosrikoksiin.

Kansalaisten kannattaa tarkistaa oman alueensa sähköä myyvät viralliset yritykset esimerkiksi Energiaviraston verkkosivuilta (Etusivu | Energiavirasto). Suoramyynnissä puhelimitse tai verkon kautta ei kannata harkitsematta antaa omia henkilötietoa tai tarttua liian houkutteleviin tarjouksiin, poliisi ohjeistaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »