tiistai 27.9.2022 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola Material Week juhlii tasavuosia – Tapahtuma on kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin

Kokkola
Pe 23.9.2022 klo 19:50 | päivitetty pe 19:50

Kokkola Material Week on saavuttanut kymmenen vuoden aikana vahvan ja tunnetun aseman kansainvälisenä kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian vuosittaisena tapahtumaviikkona. Juhlavuoden tapahtuma järjestetään 14. -17.11.2022.

Maksuttomat seminaarit järjestetään tänä vuonna Tullipakkahuoneella ja Kokkolan kaupungintalolla. Koko viikko, Industry Meeting Pointia lukuun ottamatta, on seurattavissa myös streamin välityksellä.

Tapahtuma houkuttelee paikan päälle kävijöitä Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi myös muualta Euroopasta. Tänä vuonna Kokkola Material Weekin aikaan Kokkolassa kokoontuu useita eri verkostoja, jotka hyödyntävät seminaariohjelmaa vierailujensa ohessa.

– Tämä onkin ollut tavoitteemme jo usean vuoden ajan. Kokkola Material Week on loistava alusta erilaisille kemianteollisuuden verkostoille, alueella sijaitsevan kansainvälisestikin huipputason yritystoiminnan ja esimerkiksi akkukemian tutkimuksen puolesta, tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt kertoo tiedotteessa.

Seminaarien puheenaiheita ovat tänä vuonna muun muassa akkumateriaalit ja -arvoketjut, energia-alan tulevaisuus ja kiertotalouden ratkaisut. Puhujia seminaareissa on kaiken kaikkiaan 52. Ohjelma on julkaistu Kokkola Material Weekin verkkosivuilla, ja puhujatiedot päivittyvät sivuille jatkuvasti.

Ilmoittautuminen 10-vuotisjuhlavuottaan viettävään seminaariviikkoon avattiin viime viikolla, ja se käynnistyi vilkkaampana kuin koskaan aikaisemmin. Ilmoittautumisia seminaaripäiville on kertynyt runsaasti jo pelkästään muutamassa päivässä..

Kokkola Material Week on maksuton seminaarisarja, joka on tarkoitettu tutkijoille, yrityksille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille. Myös kaupunkilaiset saavat oman perinteisen yleisötapahtuman.

Kokkola Material Week rakennettiin alueen toimijoiden yhteistyönä edistämään alueen näkyvyyttä erityisesti keskeisenä kemian osaamiskeskittymänä.

– Tältä osin tapahtuma on saavuttanut tavoitteensa hyvin. Seminaariviikon teemat ovat pysyneet alusta asti ajankohtaisina, ja tapahtuma on vuosien saatossa saavuttanut yhä enemmän kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä, toteaa kaikkiin Kokkola Material Weekin järjestelyihin alusta asti aktiivisesti osallistunut professori Ulla Lassi.

KOSEK toimii tänä vuonna tapahtuman pääkoordinaattorina, ja yhteistyötä on tehty nyt myös Visit Kokkolan kanssa entistä tiiviimmin.

– Erityisesti juhlavuoden kunniaksi halusimme tuoda läheltä ja kauempaa tapahtumaan saapuville Kokkolaa tutuksi seminaariohjelman lisäksi, kertoo Visit Kokkolan ryhmämyynnistä vastaava Jari Kola.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »