lauantai 4.2.2023 | 01:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukija mielipidekirjoituksessa ollaan järkyttyneitä meppien metsätietämyksestä – Metsän hoitaminen, harventaminen ja hakkaaminen on ratkaisu, ei rasite

Ma 26.9.2022 klo 16:00

Kirjoittajan mielestä metsän hoitaminen, harventaminen ja hakkaaminen on hiilinielun kasvattamisessa ratkaisu, ei rasite.

Keskipohjanmaan juttu Puun poltto piinasi EU-parlamentissa toi esille sen järkyttävän asian, kuinka vähän eräät mepit tietävät käytännön metsäasioista. Vihreys on sokaissut heidät.

Kokoomuksen meppi Sirpa Pietikäinen sanoo jutussa: "Kun puu kaadetaan, ei sinne parissakymmenessä vuodessa kasva kuin pajukko."

Otin äsken Kalliokoskentien varrelta kuvan varttuneesta taimikosta, alle 20 vuotta sitten istutetusta. Vuosikasvuja on näkyvissä 15.

Pietikäisen ilmaisemilla tiedoilla varustettuja meppejä on muitakin ja päättämässä meidän metsänomistajien asioista! Eikä EU:n perussopimuksen mukaan metsäasiat edes kuulu tälle elimelle.

Mikäli metsiä ei hoideta, harvenneta ja hakata oikeaan aikaan, hiilinielut eivät kasva, vaan pienenevät. Metsä on ratkaisu, ei rasite tässäkin asiassa.

Kuinkahan monen suomalaisen hiilensidonnan 30 hehtaarin metsäni kattaa? Ja ilman mitään korvausta.

Meitä metsänomistajia kyykytetään tulevaisuudessa kaikenlaisilla rajoituksilla ja byrokratialla, ellei Suomen hallitus puutu asiaan.

Viime tietojen valossa ruotsalaiset pitävät paremmin puolensa eivätkä "ammu omaan jalkaan" kuten Suomen edustajat tekevät.

Voitto Kalliokoski

Halsua

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »