lauantai 4.2.2023 | 00:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hoitoalan työkiistan umpisolmu avautumassa? – Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen

Vili Ruuska
Su 2.10.2022 klo 19:16 | päivitetty su 20:31

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer tiedottivat sunnuntai-iltana, että valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen Tehyn, SuPerin ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaan. Järjestöjen hallinnot käsittelevät ehdotusta.

Sovintoehdotuksen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen ennen kuin osapuolet ovat antaneet vastauksensa valtakunnansovittelijalle. Vastaukset tulee antaa maanantaina 3.10. kello 18.00.

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut saatiin muiden kuin hoitajaliittojen osalta päätökseen kesäkuun alussa. Kolmivuotinen sopimuskausi takaa vähintään 1,9 prosentin palkankorotukset. Lisäksi kunta-alalle sovittiin viisivuotinen palkkaohjelma. Tehy ja Super ovat vaatineet muita suurempia palkankorotuksia.

Hoitajaliitot vaativat, että hoitajien palkankorotukset olisivat 3,6 prosenttia suuremmat kuin vientialojen palkankorotukset. KT piti tätä mahdottomana.

Käytössä on ollut erinäisiä työtaistelutoimia. Hoitajaliitot esimerkiksi uhkasivat joukkoirtisanoutumisilla.

Neuvotteluja on käyty keväästä lähtien. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoi syyskuun puolivälissä, että tuolloin käydyissä neuvotteluissa nähtiin edistystä muilta osin, mutta palkkakysymykset hiersivät osapuolten välillä.

– Esimerkiksi työoloja koskevissa asioissa on tapahtunut selkeää edistystä. Palkkakysymyksissä osapuolet ovat vielä hyvinkin kaukana toisistaan, Sajavaara sanoi tuolloin STT:n haastattelussa.

2.10. kello 19.21 Päivitetty juttua.

2.10. kello 19.41 Päivitetty juttua.

2.10. kello 20.12 Päivitetty juttua.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »