tiistai 6.12.2022 | 16:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hoitoalan työkiistaan saatiin sopu: Lue tästä, miten palkka sote-alalla muuttuu – "Pakkotyölain varjossa tulosta voi pitää hyvänä", hoitajajärjestöjen puheenjohtajat tuumivat

Vili Ruuska
Ma 3.10.2022 klo 18:17 | päivitetty ma 19:00

Valtakunnansovittelijan sovintoesitys hoitoalan työkiistaan on hyväksytty. Työtaistelutoimet päättyvät välittömästi, ilmoitti valtakunnansovittelija Anu Sajavaara hiukan iltakuuden jälkeen. Hoitoalan työkiistan osapuolet vastasivat sovintoehdotukseen maanantai-iltana.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen meille kaikille. Tämä oli pitkä sovittelu ja työriita. Koko kunta-alan työmarkkinakierros on nyt saatu pakettiin, Sajavaara kommentoi.

Valtakunnansovittelija antoi sovintoehdotuksen sunnuntaina. Työkiista oli Tehyn, SuPerin ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n välinen.

Osapuolet väänsivät rahasta kuukausia. Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut saatiin pääosin päätökseen kesäkuun alussa. Kolmivuotinen sopimuskausi takaa vähintään 1,9 prosentin palkankorotukset. Lisäksi kunta-alalle sovittiin viisivuotinen palkkaohjelma.

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer eivät tähän suostuneet vaan vaativat muita suurempia palkankorotuksia. Heidän esityksensä mukaan hoitajien palkankorotukset olisivat 3,6 prosenttia suuremmat kuin vientialojen palkankorotukset. KT piti esitystä mahdottomana.

Tehyn tiedotteessa kerrotaan, että sovintoehdotuksen mukaan sote-alalla tehtäväkohtaisten palkkojen keskiarvo nousee keskimäärin vähintään 17,3 prosenttia viiden vuoden aikana. Tämä tapahtuu etupainotteisesti siten, että kolmena ensimmäisenä vuonna nousu on 15,3 prosenttia.

Ratkaisu koostuu sote-sopimuksen omasta kolmivuotisesta palkkaohjelmasta, aiemmin neuvotellusta kunta-alan palkkaohjelmasta sekä ns. normaaleista sopimuskorotuksista. Lisäksi ratkaisu sisältää koronapotilaiden hoitoon osallistuneille erillisen 600 euron kertapalkkion ja useita parannuksia työoloihin.

– Hoitajien taistelu toi sote-alalle muuta kunta-alaa tuplasti paremman palkkaohjelman, jolla alan palkkausta ja sen epäkohtia päästään korjaamaan. Lisäksi työaikoja ja työoloja koskevat tavoitteet etenivät, ja vihdoin korona-ajan venymisestä korvattiin konkreettisesti. Myös palkkatasa-arvo nytkähtää eteenpäin. Pakkotyölain varjossa tulosta voi pitää hyvänä, toteavat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Ratkaisun tuloksena esimerkiksi lähihoitajan tehtäväkohtaisen palkan keskiarvo nousee nykyisestä 2 255 eurosta yli 2 600 euroon ja sairaanhoitajan vastaavasti 2 625 eurosta yli 3 000 euroon.

– On hyvä, että pitkän ja vaikean rupeaman jälkeen sopimus viimein syntyi. Ratkaisua voi kuvailla pelastusrenkaaksi sote-alan kriisiin, mutta kuivalle maalle pääseminen edellyttää tulevina vuosina edelleen merkittäviä valtiovallan ja työantajan lisäpanostuksia sote-sektorille, toteavat puheenjohtajat.

– Kierros oli hankala ja raskas monella tavoin. Työnantajien ja päättäjien suhtautuminen hoitajiin ja pakkotyölaki eivät varmaan unohdu kovin helposti, he arvelevat.

3.10. kello 18.22 Päivitetty juttua.

Lisää aiheesta:

Potilasturvalaki ei ole taikasauva, joka ratkaisee hoitoalan ongelmat – Oikeusoppinut: "Helsingin käräjäoikeuden ratkaisulla isompi vaikutus"

Tehy ja SuPer julistivat tilapäisen siirron kiellon kunta-alalle, joukkoirtisanoutumisia valmistellaan – Teho-osastojen lakkoja sen sijaan ei aloiteta

Kova kysyntä ei nosta hoitajien palkkaa – Työvoimapulan piinaamalle alalle opiskelevat tuntevat jopa häpeää: "Kolmosella pitäisi peruspalkan alkaa"

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »