sunnuntai 27.11.2022 | 00:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Tapio Lehtisen kolumni: Onko Putinin loppusuora alkanut?

Ti 1.11.2022 klo 06:00

Venäjän propagandavideo Putinin ampumaleirivierailulta käynnisti taas spekuloinnin presidentin terveydestä.

Suomalaisten syöpälääkärien mukaan outo jälki Putinin kädessä saattaa olla syöpähoidossa tullut vaurio.

STT näytti kuvia tilanteesta kahdelle kokeneelle syöpälääkärille. Pelkistä kuvista ei voi tehdä sairausdiagnooseja, mutta molemmat kertoivat mielipiteenään, että kuvissa voi hyvin mahdollisesti näkyä sytostaattihoidon jättämä vaurio kämmenselässä.

Putinista julkaistut uutiskuvat ovat viime keväästä alkaen herättäneet julkisuudessa kysymyksiä hänen terveydentilastaan. Kasvot ovat turvonneet ja raajat nykivät.

Johtajan taakka on raskas.

Parikymmentä vuotta valehtelijoiden valtakunnan johtajana käy epäilemättä terveyden päälle. Ei ole helppoa vetää hyökkäyssotaa ja toimia ihmiskunnan vihollisena sekä pyrkiä maksimoimaan inhimillinen kärsimys.

Venäjän propagandavideo Putinin ampumaleirivierailulta voi yhtä hyvin olla pelkkää harhautusta. Ehkä Putinin mielestä 70 on vain numero ja hän kokee elävänsä elämänsä parasta aikaa.

Kahdeksan kuukautta kestänyt Venäjän hyökkäys on marssittanut mediakentälle suuren joukon analyytikkoja.

Putinin terveydentilaa ja tarkoitusperiä koskevien analyysien heikkoutena on se, että usein ne kumoavat usein toinen toisensa.

Yhden mukaan Ukrainan sota voi olla jo keväällä ohi, mutta toinen uskoo se kestävän pitkään. Päättyykö sota silloin kun aseet vaikenevat?

Kukaan ei tiedä, onko Putin arvaamaton vai johdonmukainen toimija.

Analyyseillä on kuitenkin paikkansa tässä maailmassa, koska ennustaminen luo turvaa epävarman tulevaisuuden edessä. Osuihan sammakkoprofessorikin joskus nappiin sään ennustamisessa.

Ukrainan sota voi olla jo keväällä ohi, mutta toinen uskoo se kestävän pitkään. Päättyykö sota silloin kun aseet vaikenevat?

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »