lauantai 10.12.2022 | 04:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Erkki Lavantin mielipidekirjoitus: Ylivieskan kirkosta seurakuntalaisten olohuone

Ke 16.11.2022 klo 15:30

Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa pidetään seurakuntavaalit ensi sunnuntaina. Vaalien teemaksi valittiin kehittelyn jälkeen ”uskottu, toivottu, rakastettu”.

Pohjana on kirkon muutama vuosi sitten hyväksytty uusi strategia ”Ovet auki”. Sen perusteella kirkon perustehtävänä on edistää Jumalan valtakuntaa ja julistaa Jeesusta Kristusta maailman pelastajana. Kuulostaa helposti ylevältä ja kaukaiselta tavoitteelta, kun ajattelen tavallista seurakuntalaista.

Kuinka tämän tulisi näkyä vaikkapa Ylivieskassa? Ihmisten auttaminen ja rakastaminen olivat Jeesuksen toiminnassa ja opetuksessa keskeistä. Siksi diakonia, auttamistyö, on kirkon ytimessä. Tutkimusten mukaan kirkolta myös odotetaan eniten sitä, että se huolehtii yhteiskunnan vähävaraisista ja heikossa asemassa olevista.

Ylivieskassa meillä on uusi hieno kirkko, josta tulisi tehdä kaikkien seurakuntalaisten olohuone. Sinne ei saa muodostua liian suurta kynnystä sisääntulolle.

Ylivieska on kehittyvä kaupunki, jossa asuu eri-ikäisiä seurakuntalaisia. Jokaisen heistä tulee tuntea olevansa kutsuttu mukaan. Siitä tulee työntekijöiden huolehtia. Tähän työhön tulevat valtuutetut sitten antavat tukensa ja ohjauksensa.

Keskipohjanmaa on pitänyt kiitettävästi esillä seurakuntavaaleja lehdissään. Antti Savela kirjoitti pääkirjoituksessa 10.11. lähimmäisen rakkauden tärkeydestä.

Vaalikoneesta on mahdollista tarkastella eri ehdokkaiden mielipiteitä ja arvoja. Näin uskon myös äänestäjien tekevän.

Tärkeintä on kuitenkin vaikuttaa näissäkin vaaleissa ja käydä antamassa oma ääni. Jos vaaliprosentti jää kovin alhaiseksi, ei kaikkien ääni tule jatkossakaan kunnolla kuulluksi. Muista siis käyttää oikeuttasi äänestää ja vaikuttaa.

Tulevat valtuutetut valitsevat vuoden kuluttua sitten edustajat ylimpään päättävään elimeen, kirkolliskokoukseen. Siellä keskustellaan ja päätetään kirkon opista ja opetuksesta.

Voimme olla asioista eri mieltä, kunhan tärkein ei missään vaiheessa unohdu. Kirkon tärkein aarre on kuitenkin armoevankeliumi eli syntiemme sovitus Golgatan keskimmäisellä ristillä. Vaalipäivä on kirkkovuoden viimeinen sunnuntai eli Tuomiosunnuntai. Päivän psalmista (Ps. 143:10): Sinä olet minun Jumalani – opeta minua täyttämään tahtosi! Sinun hyvä henkesi johdattakoon minua tasaista tietä.

Erkki Lavanti

seurakuntavaaliehdokas

Laaja lista

Ylivieska

Lue täältä lisää seurakuntavaaleja käsitteleviä uutisia ja mielipidekirjoituksia.

Tutkimusten mukaan kirkolta odotetaan eniten sitä, että se huolehtii yhteiskunnan vähävaraisista ja heikossa asemassa olevista.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »