lauantai 10.12.2022 | 05:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kristiina Paanasen ja Jukka Paanasen mielipidekirjoitus: Pysytään seurakunnan perustehtävässä

Ke 16.11.2022 klo 18:00

Seurakuntavaalit

Seurakunnan perustehtävä eroaa olennaisesti muiden organisaatioiden ja yhdistysten tehtävästä: seurakunnan on julistettava Jeesusta Kristusta maailman pelastajana ja edistettävä Jumalan valtakuntaa. Vaikka tämä tehtävä ylittää ajan rajan, eivät ajalliset kysymykset ja huolet ole seurakunnalle vieraita.

Elämme haasteellista aikaa. Turvallisuuden tunnettamme horjutti aluksi koronapandemia, sitten Ukrainan sota. Ne ovat vieneet monet perimmäisten kysymysten äärelle. Kristillisen kirkon sanoma on ollut kaikkina aikoina sama, myös tänään: Kristus antaa toivon ja tarkoituksen.

Perustehtävän pitää pysyä seurakunnassa selvänä ja kirkkaana. Kirkon uhkana ja haasteena on aina ollut joutua erilaisten ideologioiden ja poliittisten aatteiden temmellyskentäksi. On ajateltu, että sieltä löytyy uusia jäseniä. Hetkellistä huomiota ja suosiota sillä voi saada, mutta se kantaa vain hetken. Myös kirkkososiologinen tutkimus todistaa sen; ne kristilliset kirkot, jotka pysyvät perustehtävässään, kasvavat.

Kun Jumala kohtaa ihmisen sanassaan ja usko syntyy, se vie toisten ihmisten luokse. ”Oulun hiippakunnan ja sen seurakuntien tehtävänä on kutsua ihmisiä Jumalan yhteyteen sekä rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta” (Oulun hiippakunnan strategia vuoteen 2026). Pysytään siis perustehtävässä!

Kristiina Paananen

Jukka Paananen

seurakuntavaaliehdokkaat

Yhdessä kotiseurakuntamme parhaaksi

Kokkola

Lue täältä lisää seurakuntavaaleja käsitteleviä uutisia ja mielipidekirjoituksia.

#

Kommentoi 7 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »