sunnuntai 27.11.2022 | 00:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Kalajoen matkailu sai ansaittua lisävauhtia

Tiina Ojutkangas
To 17.11.2022 klo 20:00 | päivitetty to 20:41

Kalajoen matkailu sai miljoonavoiton valtioneuvostolta torstaina. Valtioneuvosto esittää Marinan vierasvenealueen toteutukseen kuutta miljoonaa euroa. Kalajoen kaupungin investointiohjelmaan on jo varattu vastaava summa. Tämä yhdistelmä tukee Kalajoella tärkeän elinkeinon kehitystä.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari hehkutti valtioneuvoston tukea kaupungin tiedotteessa. Yhtä hymyä oli valtioneuvoston esityksen jälkeen myös Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Marina-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa on rakennettu mantereen puolen kunnallistekniikka. Ensimmäiseen vaiheeseen sisältyi mantereen puolen yksityisiä kiinteistöinvestointeja. Niitä on valmistunut, rakenteilla, suunnittelussa tai ennakkomarkkinoinnissa kuusi.

Kalajoen kaupunki panostaa isosti matkailuelinkeinoon. Hiekkasärkät tunnetaan valtakunnallisesti erittäin hyvin, ja sen tunnettuuden varaan oli mahdollista rakentaa myös korona-aikana, jolloin suomalaiset innostuivat kotimaan matkailusta poikkeuksellisella tavalla.

Kalajoella puhutaan satojen miljoonien eurojen investoinneista ja kehittämistoimista, joten kyse ei ole mistään nappikaupasta. Marinan alueen lomarakentaminen tulee houkuttelemaan läheltä ja kaukaa.

Kalajoella matkailun kokonaistulossa puhutaan kymmenistä miljoonista. Matkailu on myös merkittävä työllistäjä. Voimakas rakentaminen herättää myös huolta luontoarvojen puolesta. On voitava luottaa siihen, että päättäjät ottavat huomioon poikkeuksellisen luonnon säilymisen. Onhan se myös matkailun olennainen vetovoimatekijä.

Kaikkien tulevaisuushuolien keskellä on kannustavaa kuulla myönteisiä talousuutisia.

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus. Periaatelinja on luettavissa lehden B-osan päivyrisivulta ja verkkosivuilla.

Kalajoella puhutaan satojen miljoonien eurojen investoinneista ja kehittämistoimista, joten kyse ei ole mistään nappikaupasta.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »