sunnuntai 27.11.2022 | 00:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Juha Honkakosken mielipidekirjoitus: Uutiset kaupunginjohtajapelistä herättivät kysymyksiä

La 19.11.2022 klo 10:30

Keskipohjanmaa-lehti uutisoi näyttävästi kahdessa eri artikkelissa kaupunginjohtajapeliä nykyisen kaupunginjohtajan Stina Mattilan sopimuksen umpeutuessa ensi syksynä. Keparin tietojen mukaan kolme puoluetta – keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset – olisivat muodostanut koalition Kannuksen nykyisen kaupunginjohtajan Jussi Niinistön houkuttelemiseksi Kokkolan seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. ”Keskipohjanmaan tietojen mukaan nimenomaan tämän ryhmän toimeksi saaneena Jussi Niinistöön otti yhteyttä jo viime maaliskuun lopussa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen” (KP 17.11.).

Seuraavan aamun lehdestä (KP 18.11.) saimmekin lukea, että kyseiset puolueet kiistävät tällaisen koalition olemassaolon ja etteivät ole antaneet kenellekään mandaattia tiedustella Jussi Niinistön halukkuutta Kokkolan kaupunginjohtajaksi. Nämä ”hieman ristiriitaiset" uutiset herättävätkin allekirjoittaneessa kysymyksiä, jotka uskoakseni kiinnostavat myös valtaosaa tämän lehden lukijoista.

Ensimmäiseksi pulahtaa pinnalle kysymys lehden käyttämästä tietolähteestä tuosta ns. koalition perustamisesta sekä sen nimissä tehdystä tiedustelusta Kannuksen kaupunginjohtajan suuntaan. Mistä nämä tiedot ovat peräisin? Ovatko tietolähteet niin luotettavia, että niiden tietojen perusteella lehti saattoi julkaista jutun tämän koalition olemassaolosta? Vai perustuiko uutisointi ”hevosmiesten tietotoimiston” juttuihin ja huhupuheisiin?

Seuraavaksi tulee mieleen, että jos tuo uutinen pitääkin paikkansa, niin valehtelivatko kyseisten puolueiden (keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset) edustajat kiistäessään kyseisen sopimuksen olemassaolon? Jos näin on, niin herää kysymys, että miksi? Vai ovatko tämänkaltaiset sopimukset niin salaisia, etteivät edes puolueiden paikallisilla ryhmänjohtajilla ole tietoa asiasta?

Allekirjoittaneelle on myös herännyt kysymys kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Innasen osuudesta tässä asiassa (Innanen on myös Kokkolan keskustan kärkiehdokas seuraavissa eduskuntavaaleissa).

Onko Innanen ottanut yhteyttä tuon kyseisen asian tiimoilta Jussi Niinistöön? Jos on, niin millä mandaatilla? Vai onko hän toiminut omiin nimiinsä? Tätä varmaan pitäisi tiedustella kaupunginhallituksen puheenjohtajalta, jos asiaan halutaan selvyyttä. Uskon kyllä, että tämän lehden lukijat arvostaisivat jutun eri vaiheiden tutkimisen ja asiallisen totuuden julkituomisen.

Nyt olisi tarvetta tutkivalle journalismille siitä, että minkälaista poliittista peliä kaupungin päättävissä elimissä mahdollisesti pelataan ja kuka pelaa.

Juha Honkakoski

Kokkola

Uskon kyllä, että tämän lehden lukijat arvostaisivat jutun eri vaiheiden tutkimisen ja asiallisen totuuden julkituomisen.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »