maanantai 5.12.2022 | 07:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Outi Yli-Arvon kolumni: Uusien asioiden riemua – "Oletko kokeillut kävellä metsässä takaperin?"

Ma 21.11.2022 klo 17:00

Olen rutiinien ihminen ja toistan mielelläni aiemmin hyväksi havaittuja tapoja, myös harrastusten saralla. En tiedä onko kyseessä iän tuoma villitys, mutta tänä syksynä olen kokeillut jo kolmea aivan itselleni uutta asiaa.

Alkusyksystä aloitin joogan, jota en ole koskaan ennen kokeillut. Ajattelin aiemmin, että se ei ole ehkä minun juttuni. Nyt kuitenkin ystävä pyysi mukaan, ja jokin pieni ääni sisälläni sanoi, että suostu. Olen huomannut, että puolitoistatuntinen hetki viikoittain kehoa avaavien liikkeiden parissa, hengitellen ja omaa kroppaa kuunnellen on ollut juuri sitä, mitä olen tässä elämänvaiheessa kaivannut. Sain taas muistutuksen siitä, että ennakkoasenteet voivat johdattaa sinua hakoteille.

Koululaisten syyslomalla vein lapset kiipeilypuistoon. Sen kummempia ajattelematta menin itsekin kiipeilemään sen sijaan, että olisin seurannut heidän ilakointiaan maan kamaralta. Vasta paikan päällä tajusin, mihin olen menossa. Tutisevin jaloin kiipesin korkealle puihin ratojen lähtöpaikoille, mutta rohkeus kannatti. Vaikka välillä pelotti, niin kaikki palkittiin vaijeriliu'uissa. Hurjaa mutta mahtavaa! Päivän jälkeen onnittelin itseäni, että tulipahan kokeiltua jotain uutta.

Syksyn kohokohta oli kuitenkin se, että nousin hevosen selkään noin reilun 30 vuoden tauon jälkeen. Odotin ratsastustuntia innolla, mutta kun kyseinen päivä koitti, olinkin kauhusta kankea. Mitä ihmettä olinkaan oikein tekemässä? Hevoset ovat korkeita, voin tippua! Virittelin mielessäni pahimpia kauhuskenaarioita ja tein omaa arviota luustoni kunnosta.

Mutta se tunne, kun kampesin itseni hevosen selkään! Minä uskalsin! Vuosikymmenten jälkeen havaitsin, että ei hevosen selässä vain istua pönötetä. Lihaksilla täytyy tehdä töitä, jotta et pyörähdä satulasta alas. Pikku hiljaa aloin mukautua hevosen liikkeisiin, hallitsin sitä, vaihdoin suuntaa ja tein voltteja. Puolen tunnin ratsastustunnin jälkeen oli voittajafiilis: "Hyvä, Outi, sinä teit sen!".

Uudet asiat piristävät. Aina niiden toteuttamiseen ei tarvita edes rahaa. Oletko kokeillut kävellä metsässä takaperin? Keho saa uudenlaista liikettä, metsäinen maasto haastaa kroppaa ja katsot ympärillesi vähän eri tavalla.

Mitähän sitä seuraavaksi keksisi?

Oletko kokeillut kävellä metsässä takaperin?

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »