tiistai 6.12.2022 | 15:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Paavo Peltolan mielipidekirjoitus: Mitä korona todella maksoi valtiolle – Pelkkä epidemiako velkaantumisen aiheutti?

Ke 23.11.2022 klo 20:00

Eduskunnassa hallitus vetoaa heikossa taloustilanteessa aina koronakuluihin, mutta summaa ei kukaan tunnu tietävän tai ainakaan julkisuuteen kertovan. Jatkuvan toiston kyllästämänä päätin tiedustella sähköpostitse eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, minkä summan korona aiheutti vuosina 2020 ja 2021 velkaantumisen määrään:

Eduskuntavaalit ovat noin viiden kuukauden kuluttua. Onko niin, ettei ryhmästänne löydy ketään, joka osaisi katsoa menokuiteista maksut, jotka kuuluivat koronamenoihin, ja tuoda ne julki?

Olisi syytä lopettaa niihin vetoaminen eikä ajaa sammutetuin lyhdyin vaaleihin pitämällä äänestäjä siinä uskossa, että velanoton suuri miljardiluku on kokonaisuudessaan tuon epidemian aiheuttama.

Tiedustelin asiaa Kai Mykkäseltä, Antti Lindtmanilta, Ville Taviolta, Eeva Kallilta, Atte Harjanteelta, Jussi Saramolta, Anders Adlercreutzilta, Päivi Räsäseltä, Harri Harkimolta, Ano Turtiaiselta ja Wille Rydmannilta.

Eivät ilmeisesti tiedä, eivätkä osaa tilinpäätöksistä vuosilta 2020 ja 2021 koronaan menneitä summia etsiä, vaikka ovatkin ne hyväksyneet. Vastauksia ei ole ainakaan vielä tullut, mutta kysytään asiaa vaalikentillä.

Paavo Peltola

Kälviä

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »