tiistai 6.12.2022 | 17:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Janne Isopahkalan vastine Manolis Huukin mielipidekirjoitukseen: "Maailmantilanteesta aiheutunutta kustannusten nousua ei olisi impivaaralaisinkaan perussuomalainen pysäyttänyt"

To 24.11.2022 klo 19:30

Manolis Huuki kirjoittaa mielipiteessään (KP 23.11.) keskustan gallup-lukujen laskusta. Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan ja Kannuksen kaupunginvaltuutetun huoli toisen puolueen kannatuslukemista on vähintäänkin hellyttävää.

Huuki toteaa puolitotuuksia ja iskulauseita vilisevässä kirjoituksessaan perussuomalaisille tyypilliseen tapaan, mitä virheitä toiset tekevät. Omia realistisia aloitteita asioiden edistämiseksi sieltä suunnalta ei juurikaan tule. PS ja Huuki osaavat kyllä räksyttää toisten tekemisistä mutta kaikkien ja jokaisen päätöksen pelkällä vastustamisella ei tulla saamaan mitään aikaiseksi.

On myönnettävä, että keskustan hallitustaival ei ole ollut helppo. Maailman tapahtumat vaikuttavat Suomen kaltaiseen vientivetoiseen maahan erityisellä voimalla. Suomen maaseudulle ja maa- ja metsätaloudelle maailmantilanteesta aiheutunutta kustannuksen nousua ei olisi impivaaralaisin perussuomalainenkaan pysäyttänyt.

Keskusta on ollut hallituksessa ainoa voima, joka välittää kehä III:n ulkopuolisen Suomen tilanteesta. Kaikessa alueiden puolustamisessa emme ole onnistuneet täysin, mutta vaihtoehto olisi ollut karmea.

Ennallistamisasetuksen osalta Huukin täytyy vielä ilmeisesti opetella hieman EU-lainsäädäntöä. Ennallistamisasetuksen EU-päätösvaltaa vastustaa niin Suomen hallitus kuin Keskustakin. Tästä ei ole mitään epäselvyyttä. Tällaisena ei asetusta tulla Suomessa hyväksymään.

Huukin värikkäät ilmaisut EU:sta ovat sitä samaa tyhjää tuuleen huutoa, mitä olemme tottuneet kaikkien populististen liikkeiden suunnalta kuulemaan. Ilmeisesti Huuki olisi tyytyväinen, jos Suomi olisi samassa syöksykierteessä missä Iso-Britannia nyt on. Siellä kansaa huijattiin eroamaan EU:sta samanlaisilla tyhjillä lupauksilla ja virheellisillä lausunnoilla, mitä PS Suomessa esittää.

Janne Isopahkala

toiminnanjohtaja

Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri ry

Lue Manolis Huukin mielipidekirjoitus: Keskusta on unohtanut maaseudun ihmisen

Ilmeisesti Huuki olisi tyytyväinen, jos Suomi olisi samassa syöksykierteessä missä Iso-Britannia nyt on.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »