lauantai 28.1.2023 | 02:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Antero Haapasaaren mielipidekirjoitus: Keplottelijat ja keinottelijat maan perivät – Köyhä työläinen saa elämäntyöstään vain känsiä käsiinsä ja halvimman hautakiven

La 26.11.2022 klo 14:00

Vaikkei ole taloudellisia edellytyksiä pyytää rikkaan perijättären kättä vaihtaakseen köyhyyteensä päivät rikkaisiin vuosiin, niin ei hätää. Keplottelijat ja keinottelijat maan perivät, köyhä työläinen saa elämäntyöstään vain känsiä käsiinsä ja halvimman hautakiven.

Toki myös näitä gigoloita riittää, jotka ovat kiivenneet reittä pitkin leipäorrelle. Verenperintönä geeneissä olemme perineet vanhempiemme ja heidän vanhempiensa luonteenpiirteet, henkiset sekä ruumiilliset vaivat, hyveet, paheet ja tietenkin ulkonäön.

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Niinpä entisaikaan syyskäräjillä napatalossa kestitty herastuomari langetti talon piikatytön haureudesta sakkoihin, vaikka poika oli ulkonäöltään kuin napatalon isännän kuva.

Tietenkin kotikasvatuksemme vaikuttaa tuleviin toimimme ja ammatinvalintaamme. Jos isä on kauppias niin todennäköisesti pojastakin tulee kauppias.

Muistan kuinka ennen vanhaan poikaporukassa heitimme kruunaa ja klaavaa. Niin ne meidän pennosemme tekivät pesän aina yhden vanhemman pojan taskuun. Ja kyllä me pojankehvelit ihmeteltiin hänen ilmiömäistä tuuriaan, kun kaveri jatkuvasti voittaa. Emme silloin ymmärtäneet, että kaveri oli viilannut markanrahoja ohuen litteiksi ja liimannut ne sitten yhteen siten, että molemmilla puolilla oli klaava ja toisessa rahassa kruunan kuvat.

Ja kauppias tästä viilarihuijarista tuli! Vielä rikas ahneuden perikuva.

Antero Haapasaari

Toki myös näitä gigoloita riittää, jotka ovat kiivenneet reittä pitkin leipäorrelle.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »