maanantai 6.2.2023 | 05:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Linnanjuhlat ovat arvonannon paikka – Illalla näimme, kuinka muun muassa palkitut kylätoimijat Sari ja Vesa Hihnala Rautiosta ja koronarintamassa taistellut sairaanhoitaja Sari Haakana Kokkolasta kättelivät presidenttiparia

Antti Savela
Ti 6.12.2022 klo 16:00 | päivitetty ke 09:21

Paljon onnea 105 vuotta vanha itsenäinen Suomi. Eilen itsenäisyyspäivänä koitti taas se hetki, jolloin televisiosta katsottiin vuoden suosituinta ohjelmaa, linnan juhlia. Tällä kertaa juhlavieraita on tavanomaista vähemmän. Veteraaneille ja heidän puolisoilleen järjestettiin omat juhlat jo viikolla yhä riehuvan koronan vuoksi. Keskipohjalaisia tunnelmia välitetään puolestaan tänään Keskipohjanmaan verkkolehdessä ja näköislehdessä.

Linnanjuhlat ovat arvostuksen paikka. Juhlimaan saapuu kosolti virkansa tai asemansa vuoksi kutsuttuja. Heidän lisäkseen, ehkä aiempia valtion päämiehiä enemmän, tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ovat kutsuneet juhliin tavallisia ihmisiä, jotka ovat jollain erityisellä tavalla kunnostautuneet toiminnallaan tai ajatuksillaan.

Yksi "tavallinen pariskunta" linnanjuhlissa ovat Sari ja Vesa Hihnala Rautiosta. Raution kylä valittiin tänä vuonna vuoden kyläksi koko Suomessa ja tätä hienoa työtä presidenttipari halusi kunnioittaa. Vesa Hihnala on kylätoimikunnan puheenjohtaja ja samalla kylälle kesällä 2021 perustetun kyläkauppaosuuskunnan hallituksen jäsen. Keskipohjanmaan mukaan (verkkojuttu 27.3. 2022) kauppa on se joka kannattaa ja liiketoiminnan alku näyttää lupaavalta. Kalajoen kaupunki rakentaa kylälle parhaillaan lisäksi monitoimitaloa, jossa ovat sekä alakoulu että päiväkoti.

Niinistön kutsu meni hyvään osoitteeseen. Tiistaina illalla koko Rautio ja muut maalaiskylät juhlivat, kun Sari ja Vesa Hihnala marssivat kättelemään presidenttiparia.

Linnanjuhlissa nähtiin myös joukko raskasta työtä tehneitä terveydenhuollon ammattilaisia. Heidän joukossaan oli Keski-Pohjanmaan keskussairaalan teho-osastolla työskentelevä sairaanhoitaja Sari Haakana Kokkolasta. Hän oli jo viime vuonna ostamassa juhlapukua, kun veli soitti ja kertoi linnanjuhlien peruuntuneen juurikin Haakanan "päävastustajan" eli koronapandemian vuoksi. Haakana palkittiin linnanjuhlilla paitsi oman työnsä koko Keski-Pohjanmaan keskussairaalan teho-osaston ja laajemmin terveydenhoitohenkilöstön ansiokkaan toiminnan vuoksi. Jälleen kerran presidentinkanslian tutka toimi.

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus. Periaatelinja on luettavissa lehden B-osan päivyrisivulta ja verkkosivuilla.

Lue lisää linnan juhlista tästä

/////////////////////////////////////////////////////!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juttua muokattu 7.12.2022 kello 1.14. Aiemmin juttu kirjoitettu kuvaamaan tulevia linnanjuhlia. Nyt pääkirjoituksessa pohditaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa keskiviikon näkökulmasta. Artikkelista poistettu pohdinta diplomaattivieraiden läsnäolosta.

Tiistaina illalla koko Rautio ja muut maalaiskylät juhlivat, kun Sari ja Vesa Hihnala marssivat kättelemään presidenttiparia.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »