keskiviikko 22.3.2023 | 18:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kylpylä SaniFanista Kalajoella löydetty bakteeri ei liity ulostevahinkoihin – "Sairastuneita ei ole tiedossa"

Sari Passoja-Verronen
Ti 31.1.2023 klo 13:00 | päivitetty ti 13:11

Kalajoelta Kylpylä SaniFanista maanantaina 30.1. löydetty bakteeri ei terveystarkastaja Anu Räsäsen mukaan liity mahdollisiin ulostevahinkoihin.

– Pseudomonas aeruginosa -bakteeri on tavallinen ympäristössä esiintyvä bakteeri. Sitä ei ole löytynyt muista kylpylästä otetuista näytteistä.

Räsänen kertoo, että ilmoitus bakteerista saatiin maanantaina laboratoriosta. Laboratorioon toimitettavia näytteitä otetaan valvontatutkimusohjelman mukaisesti ja näytteenotosta vastaa allasvesijärjestelmän hoitaja yhteistyössä Kalajoen kaupungin terveystarkastajan kanssa. Lisäksi allasvesijärjestelmän hoitaja tarkkailee vedenlaatua päivittäin kenttämittauksin mm. pH:n ja klooripitoisuuksien osalta.

Räsänen sanoo ympäristöterveydenhuoltoon tulleen toistaiseksi kolme yhteydenottoa asiaan liittyen. Sairastuneita ei ole tiedossa.

– Tarvittavat huolto- ja puhdistustoimet on aloitettu. Tilannetta seurataan uusintanäyttein ja altaat avataan heti, kun uusintanäytteet osoittavat sen olevan mahdollista.

Kylpylä tiedotti pienestä kahluualtaasta löydetystä bakteerista heti maanantaina. Löydöksen vuoksi jouduttiin sulkemaan käytöstä tilapäisesti kahluuallas ja samassa vesikierrossa olevat porealtaat. Kylpylässä kahluuallasta tai porealtaita viikonloppuna 27.-29.1. käyttäneitä pyydetään tarkkailemaan vointia.

Bakteeri voi aiheuttaa mm. virtsatietulehduksia ja ihottumaa sekä korva-, silmä- ja hengitystieinfektioita lähinnä henkilöille, joilla on heikentynyt vastustuskyky.

Kylpylä avattiin perjantaina 27.1. pitkään kestäneen remontin jälkeen. Keväällä kuntotutkimuksissa selvisi, että osassa pilareista raudat olivat juuresta ruosteessa ja kaikki pilarit piti vahvistaa. Remontti alkoi kesä-heinäkuun vaihteessa.

Lue myös:

Kylpylä SaniFanin kahluualtaasta löydetty bakteeri: Voi aiheuttaa muun muassa virtsatietulehduksia ja ihottumaa sekä korva-, silmä- ja hengitystieinfektioita – Viikonloppuna allasta ja porealtaita käyttäneitä pyydetään tarkkailemaan vointia

Kylpylä SaniFanin remontti loppusuoralla Kalajoella, vettä ruvetaan laskemaan altaisiin tänään tiistaina – Katso myös video miltä korjatussa kylpylässä näyttää!

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »