tiistai 21.3.2023 | 19:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Pietarsaaren kulttuuripalkinto 2023 elokuvateatterin johtaja Paavo Katajamäelle: "Tarjonta on monipuolista", kommentoi Hannu Björkbacka

Anni Saari
Ma 6.2.2023 klo 17:10 | päivitetty ti 10:48

Pietarsaaren kulttuuripalkinnonsaaja vuonna 2023 on Paavo Katajamäki. Palkinto myönnetään Pietarsaaren elokuvakulttuurin edistämisestä, jossa palkintoperusteluiden mukaan yleisö on aina ykkösenä.

Paavo Katajamäki on teatterivastaava Pietarsaaren elokuvateatterissa, joka vuodesta 2014 on kuulunut Biorex-ketjuun. Aiemmin teatteri oli nimeltään Kino-City. Sen nimi muutettiin vuoden 2019 remontin yhteydessä.

Keskipohjanmaan elokuvakriitikko Hannu Björkbacka sanookin, että Pietarsaaressa molemmat salit on laitettu viimeisen päälle kuntoon.

– Se on saattanut tuoda elokuvalle uusia ystäviä.

Björkbacka arvioi, että Pietarsaaressa tarjonta on monipuolista, ja elokuvia käydään katsomassa vilkkaasti.

– Pietarsaareen on monta kertaa tullut ensi-iltaan elokuvia, joita vasta myöhemmin on näytetty vaikka Helsingissä. Vaikutteet Ruotsista tulevat veden yli nopeasti.

Pietarsaaressa ohjelmistoon tulee myös pienemmän yleisön taide-elokuvia, joita ei välttämättä Kokkolassa näytetä lainkaan. Tällä hetkellä siellä näytetään esimerkiksi korealaista Decision to Leave -elokuvaa, joka voitti Cannesissa parhaan ohjauksen palkinnon, sekä yhdeksän Oscar-ehdokkuutta saanutta The Banshees of Inisheriniä.

– Uutuudet tulevat laajemmalla otannalla. Biorex on toki iso ketju, joten takana on voimaa, mutta kyllä elokuva Pietarsaaressa henkilöityy Paavoon, Björkbacka toteaa.

Katajamäen aikana Pietarsaaressa on toiminut myös elokuvakerho Cinema Paradiso.

Kulttuuripalkinto luovutetaan Runeberginviikon yhteydessä, maanantai-iltana Pietarsaaren kaupunginkirjastossa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »