tiistai 21.3.2023 | 19:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Vanhoja" pelipaitoja ja yhtä vanhoja jääkiekkoilijoita retroperjantaissa – Nivalan ja Ylivieskan hegemoniapeliin saadaan joukko 1970-luvun kiekkoilijoita

Risto Puolimatka
Ti 7.2.2023 klo 12:18

Onko vanha keino parempi kuin pussillinen uusia? Nivala Cowboys houkuttelee katsojia perjantain hegemoniapeliin Ylivieskan Jääkarhuja vastaan jo vuoden takaa tutuilla keinoilla: vanhan mallin mukaisilla pelipaidoilla.

Paidat ovat tällä kertaa punaisia, ja ne kaupataan Huuto.netissä aivan samalla tavalla kuin viimevuotisetkin. Tämänvuotisten paitojen mallin arvellaan olevan vuodelta 1970 tai 1971.

Viime vuonna retropaidat olivat keltaisia. Samalla tavalla kuin viime vuonna huutokauppatuotot ohjataan osittain Nivalan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

Paitojen lisäksi varoja kerätään pipokaupalla. Kuulemma etenkin ulkonivalalaisten keskuudessa suuren suosion saaneet retropipot (katso kuva) ovat vielä myynnissä Uikossa. Myyntipuhe tämäkin:

Haluttiin tuoda legendat kiekkokansan tietoon ottelun alkuun tulevassa tapahtumassa.

– Niitä ei riitä kaikille, sanoo juniorivalmentaja ja Cowboys-aktiivi Tomi Räsänen.

Mutta ei tässä kaikki. Cowboys on saanut houkuteltua paikalle joukon 1970-luvun pelaajia näyttäytymään legendojen illassa.

– Paikalle saapuvat Reko, Speedy, Leksa ja muita erittäin tunnettuja pelimiehiä täällä jokilaaksossa. Tapahtuman tulee kuuluttamaan myös legendaarinen Nivalan taksi Hämäläisen Juha, Räsänen hehkuttaa.

Noiden kutsumanimien takana ovat Reijo Jaakola, Pekka Herranen ja Leo Myllylä. Tällä tietoa punaiselle matolle käyskentelemään ovat tulossa heidän lisäkseen ainakin Pekka Halonen, Kyösti Herranen, Hannu-Pekka Honkanen, Jorma Jaakola ja Timo Myllymäki.

Mutta annetaan Räsäsen jatkaa:

– Tämä tapahtuma sai alkunsa aivoriihessä, jossa pohdittiin joskus NU:n aikaisia kiekkomiehiä, jotka olisivat pelanneet silloin, kun nyt kyseessä olevat paidat ovat alun perin tulleet käyttöön. Ja niinhän se aikoinaan eräs tunnettu suurmies sanoi, että jos et tunne historiaa et voi rakentaa tulevaisuutta! Näinpä haluttiin tuoda nämä legendat kiekkokansan tietoon tällaisessa ottelun alkuun tulevassa tapahtumassa.

Viime vuoden huutokauppa tuotti lähes 1800 euroa, johon Nivalan Liikuntakeskus lupasi vielä toisen mokoman lisää. Pannaanko tänä vuonna vielä paremmaksi?

– Paidan lähtöhinta on neljä kymppiä, ja jos kaikki myydään, se on jo tonni. Mutta jos 1500 tulisi, se olisi jo hyvä, sanoo joukkueenjohtaja Toni Parttimaa.

Viime vuoden retropelissä oli 550 katsojaa, mutta siellä oli vielä lisähoukutin: Pasi Nielikäisen pelipaita nostettiin kattoon. Parttimaa odottaa tämän vuoden retroon ainakin 500:aa katsojaa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »