keskiviikko 22.3.2023 | 17:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Liigavoittaja osaa myös yllättää – Nikulan T5-peli meni tolkuttoman vaikeaksi. Ei täysosumia.

Seppo Luokkala
Ti 14.3.2023 klo 21:04 | päivitetty ti 21:54

Petri Klemolan valmentamat hevoset osaavat voittaa erityisesti Kaustisella. Siitä antoi tiistaina muistutuksen Salaliitto, joka nujersi keskipitkässä voltissa suursuosikki Ohiheittäjän vastarinnan. Kun yllätystä oli ollut jo aiemminkin ilmassa, ei T5-pelissä löytynyt lainkaan täysosumia.

– Miten voi olla, että hallitseva liigavoittaja yllättää? Myhäili ohjastaja Niko Jokela, jolle Salaliitto on tuttu ajokki pitkältä ajalta.

Ullavan ruuna Salaliitto oli edellisen vuoden menestynein kylmäverinen juuri Nikulassa. Viime aikoina 9-vuotias on pilannut kisansa järjestään laukkaan.

– Voltti on ollut Salaliitolle tosi vaikea. Kun siitä selvittiin, teki ruuna mahtavan juoksun. Loppusuoralla jo näytti, että emme voi suosikille mitään, mutta niin vain Salaliitto kuroi viimeisellä satasella eron kiinni, Jokela kertasi.

Aleksi Kytölän valmentama Wasa Rebel avasi T5-pelin yllätyksellä. Heikki Hietasen ajokkia oli pelattu vain nelisen prosenttia. Mutta vielä hankalampaa oli tulossa.

Santtu Raitala hamusi voittoa Callecustaan kanssa, kun kuolemanpaikalta keulaan edennyt Zolaquer jäi alakynteen. Sari Vesalan ajama ja valmentama Zolaquer tuli kuitenkin takaisin ja järkytti pelikansaa 0,94:n peliprosentillaan.

– En osaa kuvailla kuinka hyvältä tuntuu. Zolaquer on ollut kahdesti iso pettymys meidän tallista, mutta nyt se teki niin hienon juoksun, iloitsi Raahen ruunan kanssa jytkyn aiheuttanut Vesala.

Nuorten sarjan Domingo Flamella voittanut Raitala johti Rowhill´s Killerin kanssa lämpöisten mailin voltin jokaista metriä. Hietasen Taj One haastoi hienosti rinnalla saamatta Äänekosken oriista otetta.

Totovitosessa palkittiin neljä oikeaa merkkiä löytäneet 3122 eurolla. Viimeinen lenkki huippuvaikeaan riviin oli Halsuan tamma Sweet Gold. Lähtörata 12 ei estänyt Ville Pohjolaa ja Timo Salmelan valmentamaa Sweet Goldia voittamasta.

– Sweet Goldilla on mahdoton loppukiri, kun pääsee kääntämään sopivasti selästä. Tänään juoksu meni justiin suunnitelmien mukaan, kun pääsimme tulemaan suosikin perässä, Pohjola sanaili.

Tuo suosikki oli Joey Blackwillow, jonka oli vaihteeksi tyytyminen kakkosrahoihin.

Kotiradan menestyjiä oli tiistaina lisäksi Jani Suonperän Vilutonnari, joka oli erinomainen jo edellisen viikon raveissa. Nuorten sarjassa meni pääpotti siis Miika Tenhusen talliin, mutta oikein hienon esityksen teki myös toiseksi ravannut Pekka Visurin Ramsgate.

Raitala täydensi hattutemppunsa Snowflakella, joka jatkoi voittokulkua Rainer Björkrothin tallista. Tamma oli ylivoimainen kolmella kilometrillä.

Tiistaikin osoitti, että talviraveille on Kaustisella tarvetta. Ravureita tuli keskimäärin 11,7 kappaletta kuhunkin lähtöön, kun useilla radoilla jäädään nyt alle kymmenen osallistujan lukemiin. Jopa Oulun maanantai-illassakin ensimmäiset neljä lähtöä ajettiin maksimissaan seitsemällä osallistujalla.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »