keskiviikko 22.3.2023 | 17:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n valmennuskaksikko kohtasi Suomen cupin avauskierroksella – Voittiko Sund vai Sipilä?

Juha Savela
Ke 15.3.2023 klo 19:52

– Oli kiva tapahtuma. Aika harvoin näihin ehtii mukaan. Nyt onneksi ehdin ja oli kiva pelata myös Akia vastaan, kertaa KPV:n valmentaja Christian Sund tiistai-illan Suomen cupin ottelua, jossa Sundin SJK-Apollo kohtasi Seinäjoella Sääripotkun, jossa puolestaan pelaa KPV:n kakkosvalmentaja Aki Sipilä.

Oliko teillä pelissä jotain henkilökohtaista panosta?

– Eipä juuri. Minä ajoin Kokkolasta Seinäjoelle. Ajatus oli, että Aki ajaa takaisin, jos Sääripotku häviää. Minä kuitenkin ajoin myös takaisin ja Aki istui aika hiljaisena vieressä, Sund kertoo pelistä, joka päättyi Apollon 3–0-voittoon.

Vaikka kokkolalainen Sääripotku pelaa Nelosessa ja siten pari pykälää ylempänä kuin Kuutosessa pelaava SJK-Apollo, sarjataso ei kerro tällä kertaa kaikkea. Apollon pelaajista nimittäin useilla on esittää mittavat ceeveet futisuriltaan aina Euroopan ammattilaiskenttiä myöten.

Seinäjokiset heittivät kentälle mm. Tero Mäntylän, Mika Ojalan, Mehmet Hetemaj´n, Jyri Hietaharjun, Mikael Muurimäen, Arttu Seppälän ja Tommi Haanpään. Täydet minuutit kentällä viihtyi myös Sund, 44.

Ero kokoonpanoissa näkyi kentällä. SJK-Apollo vei peliä ja Lassi Viitalalla riitti töitä Sääripotkun maalilla. SJK-Apollo voitti 3–0 Joona Lautamajan, Tuomas Nikupeterin ja Juho Järvisen maaleilla.

– Ei se ihan yhtä maalia ollut. Sääripotkullakin oli hetkensä, vaikkeivat laukauksia maalia kohden saaneetkaan. Toki siinä Sääripotku sai enemmän juosta pallon perässä. Itse pelasin täydet minuutit kuten tapani on, kun harvoin peleihin ehdin. Vähän tuntuu nyt jaloissa, mutta eiköhän tästä toivuta, Sund kertoo.

Sund sanoo yleensä ehtivänsä kerran kaudessa peleihin mukaan valmennuskiireidensä vuoksi.

– Ehkä tällä kaudella tulee toinenkin peli, kun ensimmäinen tuli jo nyt.

SJK-Apollo on siis pohjalainen "entisten pelimiesten" joukkue, joka pelaa Kuutosessa, eikä Sundin mukaan edes halua nousta.

– Mikael Muurimäen aloitteesta tämä ryhmä syntyi joitakin vuosia sitten. Pääasia on olla yhdessä ja nauttia futiksesta. Matka on tässä päämäärää tärkeämpi. Joukkue myös tekee hyväntekeväisyyttä ottelutapahtumissa ja muissa tempauksissa ja luovuttaa tuotot eri kohteisiin, Sund jatkaa.

SJK-Apollo lunasti siis paikan cupin toiselle kierrokselle, jossa vastaan tulee voittaja ottelusta Lapuan Ponnistus–ABC. Viime kaudella Sund joutui valinnan eteen, kun arpa asetti KPV:n edustusjoukkueen ja Apollon vastakkain.

– Hetken mietin valintaani, mutta hoidin KPV:n valmennuksen. Voitimme muistaakseni 7–1, Sund sanoo.

KPV:n valmentajana Sundin seuraava ottelu on edessä lauantaina Vaasassa, jossa KPV kohtaa VPS:n liigajoukkueen.

– Viime viikonloppu oli vapaa, joten nyt on hyvä päästä pelaamaan, vaikka loukkaantumiset ja sairastelut kokoonpanoon vaikuttavatkin. Kuitenkin pelit hyviä joukkueita vastaan kertovat myös valmennukselle sen, missä kohteissa kehittämistä riittää ennen Ykkösen sarja-avausta, Sund perustelee.

Cupiin lähti yli 300 joukkuetta

Juha Savela

Jalkapallon miesten Suomen cupiin lähti mukaan kaikkiaan 333 joukkuetta, joista 281 tuli alasarjoista. Cupiin osallistumisoikeus on kaikilla Palloliiton alaiseen miesten sarjatoimintaan osallistuvilla joukkueilla sekä miesten JKKI-joukkueilla.

Alkukierroksilla pelaavat kaikki Kolmosen ja sitä alemman tason joukkueet sekä JKKI-joukkueet. Cup alkoi tasauskierroksella, johon osallistuvat joukkueet Viitosesta ja alemmilta tasoilta. Joukkueet on jaettu maantieteellisin perustein kymmeneen koriin.

Tasauskierrokselle arvottiin 66 joukkuetta koreista 1–7. Loput joukkueet aloittavat ensimmäiseltä kierrokselta, joka on jo muutama peliä vaille valmis. Ensimmäisellä kierroksella arvonnassa oli mukana 248 joukkuetta.

Huhti-toukokuun vaihteessa pelattavalla kolmannella kierroksella mukaan tulevat pääsarjajoukkueet: kuusi joukkuetta Veikkausliigasta, kaikki 12 Ykkösestä ja 28 Kakkosesta cupiin ilmoittautunutta joukkuetta. Loput kuusi liigajoukkuetta tulevat mukaan kierroksilla neljä ja viisi.

Keskipohjalaisseurojen tuloksia, 1. kierros, kori 9:

KPS (M5)–APV (M5) 1–4 (KPS: Aleksi Kangasvieri)

LoVe (M4)–Sporting Kristiina (M3) 1–3 (LoVe: Joonas Kyösti)

SJK-Apollo (M6)–Sääripotku (M4) 3–0.

Kori 10: 25.3. KemPa (M5)–FC Ylivieska/2 (M5).

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »