keskiviikko 22.3.2023 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereiden vastaanotto ei mahdollistanut voittoa – Puolivälierät alkoivat selkeällä vierastappiolla

Juha Aaltonen
Pe 17.3.2023 klo 20:50 | päivitetty pe 20:51

Kevään ensimmäisessä puolivälierien ottelussa perjantaina oli melko paljon samaa kuin oli Tiikereiden runkosarjavierailulla helmikuussa hieman reilu kuukausi sitten.

Päävalmentaja Mikko Keskisipilä sai toisessa erässä varoituksen kuten myös helmikuussa ja keskipelaaja Antti Leppälä palkittiin jälleen parhaana. Isossa kuvassa samaa oli myös tulos eli 3–0 (25–16, 25–18, 25–20). Samaa oli myös hakkuri Daniel Thiessenin vaisu peli. Helmikuussa hän teki 28 passista kuusi pistettä, nyt 27 passista seitsemän pistettä.

Helmikuussa eräkohtaiset hyökkäysprosentit olivat 37, 31 ja 30. Nyt nämä luvut olivat 32, 33 ja 31 eli merkittävää parannusta ei ole tapahtunut.

Jere Mäkinen petrasi nyt eniten ja hän oli tehokkain hyökkääjä. Pisteitä tuli kahdeksan ja virheitä vain kaksi. Mutta toisaalta hän oli heikoin vastaanottaja.

Akaa-Volley aloitti hyvällä syötöllä, Greg Pettyn pitkän syöttövuoron päätteeksi avauserä oli tilanteessa 10–2. Keskisipilä oli käyttänyt molemmat aikalisät.

– Hävisimme tämän ottelun selkeimmin hyökkäystehoissa, Keskisipilätiivisti ottelun.

Hakkuripelissä oli suurin ero, sillä runkosarjan pistepörssin voittanut iranilainen Ali Fazli löi pisteitä vaikeistakin paikoista ja kaikkiaan 32 passista 16 pistettä. Sauli Sinkkonen ja Panu Pitkänen olivat keskellä paljon tehokkaampia kuin Leppälä ja Rami Rekomaa.

– Jos vastaanotto ei toimi, niin ei päästä paljonkaan hyökkäämään keskeltä. Jos toimii, niin torjuntapeli on kaverilla tietenkin vaikeampaa. Oli pelissä toki hyviäkin vaiheita, toisen erän alku ja kolmas erä puoliväliin saakka, Leppälä sanoi.

Muutama rajalle osunut Akaa-Volleyn syöttö olisi voitu tuomita toisinkin, mutta tilanteet tulevat nopeasti.

– Yleensä ensin huomautetaan, sinne näytetään keltaista ja lopulta punaista. Nyt tuntui tulevan aika helposti punainen. Mutta ei nämä tilanteet ottelua ratkaisseet, Keskisipilä kommentoi tilanteessa 21–15 tullutta varoitusta.

Leppälä oli samoilla linjoilla, mutta ei hänkään nähnyt parin mahdollisen väärän tuomion mitään ratkaisseen.

– Tuntui että rajatuomiot kääntyivät meitä vastaan liian usein, Leppälä sanoi.

Heikon avauserän jälkeen Tiikerit johti toista erää Thiessenin ässän jälkeen 12–10 ja kolmatta myös Thiessenin onnistumisen jälkeen 10–5.

– Kolmannen erän alku oli meiltä huono, teimme omia virheitä. Sitten saimme niitä virheitä pois ja syöttöä taas kuntoon, niin sekin erä kääntyi, sanoi Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Toinen puolivälieräottelu pelataan Kokkolassa sunnuntaina ja kolmas Akaassa keskiviikkona. Kolmella voitolla pääsee välieriin.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »