perjantai 4.12.2020 | 06:43
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Jutta Urpilaisen mukaan perussuomalaisten oltava hallituksessa – kolme suurta ei ole selviö

Ti 19.4.2011 klo 06:00

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei pidä lainkaan selviönä, että seuraavan hallituksen muodostavat kolme suurinta puoluetta eli kokoomus, perussuomalaiset ja SDP.

– Ei voida sulkea pois muunlaistakaan hallituspohjaa. Mahdollisuuksia on monenlaisia. Paljon on kiinni kokoomuksesta ja siitä, miten Jyrki Katainen lähtee hallitustunnusteluja tekemään.

Ainoa puolue, jonka Urpilaisen mielestä pitää ehdottomasti päästä hallitukseen, on perussuomalaiset.

– Suurimman puolueen puheenjohtajalla on velvollisuus ja oikeus aloittaa hallitustunnustelut, mutta on selvää, että perussuomalaisten paikka on seuraavassa hallituksessa. Heidän vaalivoittonsa oli niin suuri. Muilta osin edetään sen mukaan, miten kokoomus lähtee neuvottelemaan. 

Urpilaisen mukaan SDP on lähdössä hallitusneuvotteluihin, mutta omien ehtojensa puitteissa. Näihin kuuluu se, miten Euroopan talouskriisiä hoidetaan.

– Perussuomalaiset on ollut tässä asiassa lähempänä SDP:tä kuin kokoomus.

Urpilainen ei lähde spekuloimaan sillä, miten hyvin Katainen onnistuu sovittamaan hyvin erilaisten puolueiden ohjelmat toisiinsa. 

– Jyrki Kataiselle pitää antaa aito mahdollisuus muodostaa hallitus. Jos hän siinä onnistuu, niin pidän todennäköisenä, että hänestä tulee pääministeri.

Tärkeintä on Urpilaisen mukaan se, että maahan saadaan selkeä enemmistöhallitus.

– Haasteet ovat niin mittavat, että tarvitsemme hallituksen, joka kykenee ratkomaan ongelmia, tekemään päätöksiä ja kantamaan vastuuta. Hallituksen on oltava riittävän vahva.

Aiheesta lisää tiistain Keskipohjanmaassa.