maanantai 6.2.2023 | 23:50
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Patrick Tiainen irtisanoutui Word of Faithin johtajuudesta

Ke 3.5.2017 klo 21:28 | päivitetty ke 22:21
Kokkolassa perustetun Word of Faith, Uskon Sana -seurakunnan perustaja ja johtaja Patrick Tiainen on irtisanoutunut lopullisesti tehtävästään. Tiainen kirjoitti illalla päätöksensä taustoista julkisella Facebook-sivullaan.

Kova vauhti, suhteeton kritiikki sekä monet henkilökohtaisen elämäni ongelmat johtivat seuraaviin tilanteisiin: Jatkuva henkinen ja fyysinen kuormitus alkoivat näkyä käytöksessäni. Kuormitus johti uupumisen kokemuksiin, vauhdin entiseen lisääntymiseen, harkintakyvyn vähenemiseen, ongelmiin rehellisyyden kanssa ja epäviisaisiin valintoihin.

Tiainen jatkoi kirjoittamalla, että hänellä on ”viimeisten kuukausien aikana ollut avioliiton ulkopuolinen suhde mieshenkilön kanssa”.

Tämä kysymyksiä herättävä asia on tullut esille maaliskuun lopussa. Tämän tilanteen johdosta ajauduin epätoivon tunteisiin ja tekoihin. Kaikki kärjistyi tapahtumasarjaan, joka päättyi keskiviikkona 29.3, kun olin Kokkolassa vakavassa auto-onnettomuudessa, jossa minut pelastettiin palavasta autosta. Tiainen kirjoittaa saaneensa sen jälkeen ”laaja-alaista lääketieteellistä apua”.

Kannan vastuun tapahtuneista asioista ja olen itsenäisesti tehnyt päätöksen jäädä sivuun palvelutyöstä. Tarvitsen nyt aikaa laittaa henkilökohtaisen elämäni asiat kuntoon.

Ristiriitaista on se, että Tiainen kertoi Facebookissa 16. huhtikuuta ”jättäytyvänsä toistaiseksi pois aktiivisesta palvelutyöstä”. Hän vetosi muun muassa väsymykseensä. Tänään hän kuitenkin kirjoitti irtisanoutuneensa Word Of Faith -kirkkokunnan johtajuudesta jo 5. huhtikuuta.

Epävakaa tilanne on ehtinyt vaikuttaa ainakin Uskon Sana Satakunta -seurakunnan toimintaan. Seurakunta ilmoitti huhtikuussa lopettavansa toimintansa ”luottamuspulan” takia. Päätöstä ei ole tehty kevyin perustein, ei hetken mielijohteesta eikä loukkaantumisesta käsin. Pyydämme myös nöyrästi anteeksi, jos toimintamme on jotakuta loukannut, Uskon Sana Satakunnan tiedotteessa kirjoitettiin.

#