maanantai 18.2.2019 | 14:29
UUTINEN | KP24

Älysormus mittaa kantajansa elämää

Ti 5.9.2017 klo 15:04
Teemu Arinan oikeassa etusormessa on näyttävä musta sormus. Se istuu tyylikkään miehen muuhunkin asustukseen, mutta ei silti ole paikallaan vain kättä koristamassa.

Koru on kotimaisen start up -yrityksen Ouran valmistama älysormus, joka mittaa muun muassa kantajansa kehon lämpötilaa, unen laatua, hermoston palautumista sekä istumisen ja askelten määrää.

Mainosteksti kertoo sormuksen auttavan kantajaansa ymmärtämään, kuinka päivittäiset valinnat, fyysinen aktiivisuus ja elämän rytmit vaikuttavat uneen sekä kehon ja mielen palautumiseen.

Suomen johtavaksi biohakkeriksikin tituleerattu Teemu Arina on käyttänyt sormusta siitä saakka, kun se kolmisen vuotta sitten lanseerattiin. Palautteen voi lukea suoraan älypuhelimesta.

Biohakkeriksi nimitetään ihmistä, joka suhtautuu kehoonsa kuin monimutkaiseen järjestelmään, jonka syvällisellä ymmärtämisellä ja sen pohjalta tehdyillä omakohtaisilla kokeiluilla voi kehittyä uudelle tasolle. Useimmiten apuna käytetään uusinta teknologiaa.

Arinan takin kauluksessa on valkoinen pinssi. Sekään ei ole koru.

– Tämä on ryhtianturi, joka värisee jos ryhtini valahtaa. Yllättävän nopeasti keho oppii säilyttämään oikean ryhdin, viesti ikään kuin menee selkärankaan, Arina huomauttaa.

Hänen mukaansa mittauslaitteiden juju onkin juuri siinä. Kyse ei ole niiden tuottaman datan pakkomielteisestä kyttäämisestä vaan siitä, että oppii muuttamaan elintapojaan laitteiden antamien viestien perusteella. Laite auttaa kiinnittämään huomiota siihen asiaan elintavoissa, jonka haluaisi muuttaa. Sitten laitteiden olemassaolon voi unohtaa.

– Minulla on ollut biometrisiä paitoja, ja petauspatjani alla on unianturi. Se tallentaa tietoa uneni laadusta.

#
Fingerpori