tiistai 9.8.2022 | 14:38
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Sievin susi ollut yksi uros

To 12.10.2017 klo 16:13 | päivitetty to 21:03
Sievin petoyhdyshenkilöEsko Ainasoja kertoo, että paikkakunnan susihavainnot ovat tarkentuneet ainakin toistaiseksi yhdeksi yksittäiseksi sudeksi. Muusta ei ole saatu varmuutta. Jyringin ja Lahdenperän alueella parin päivän aikana liikkunut susi on todennettu vain pantasusi Penneksi.

– Mitään laumaa ei ole tarkistusten jälkeen löytynyt. On pystytty varmistamaan vain tämä yksi ainoa pantasusi. Se on kulkuri, joka on liikkunut laajasti. Se ei jää Sievin alueelle pitkäksi aikaa, jollei löydä naaraspuolista kumppania. Susi jolkottaa päivässä helposti kymmeniä kilometrejä, joten sen maisemat voivat vaihtua nopeasti.

Penne on nuori urossusi, joka sai Juukan susilaumasta pannan maaliskuussa 2017. Merkitsemishetkellä se oli 37,5 kilon painoinen. Luonnonvarakeskus Luken susihavaintoihin on kirjattu, että kyseinen susi lähti synnyinreviiriltä heinäkuussa 2017 ja on sen jälkeen liikkunut Pyhäntä-Haapavesi-Kärsämäki-alueella.

– Yksittäisellä urossudella ei ole menemistä olemassa olevien susilaumojen reviirille. Sen pitää siis löytää oma naarassusi oman lauman perustamiseen.

#