maanantai 18.2.2019 | 14:01
UUTINEN | KP24

Kovaa kritiikkiä kokenut kyytikeskus-sopimus jäihin

La 14.10.2017 klo 06:00
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus päätti perjantaina yli kuusituntisen ylimääräisen kokouksen jälkeen lykätä toimiaan Kyytikeskus-sopimuksen suhteen. Laajan keskustelun päätteeksi päädyttiin siihen, että asia tuodaan seuraavaan hallituksen kokoukseen päätettäväksi sopimuksen jatkamisen, mahdollisten hinnanalennusvaatimusten tai sopimuksen purkamisen osalta.

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisia taksikyytejä hoitavan Kyytikeskuksen toiminnassa on ollut ongelmia syyskuun alusta asti, minkä vuoksi Soiten hallitus päätti kutsua koolle ylimääräisen kokouksen tilannekatsausta varten.

Soiten toimitusjohtajan Ilkka Luoman mukaan ensimmäistä kertaa kokoontunut hallitus hyväksyi kokouksen lopputuleman yksimielisesti eikä muita päätösesityksiä esitetty. Soiten hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pekka Nurmi vakuutti vielä perjantain Keskipohjanmaa-lehdessä, että aikoo esittää sopimuksen irtisanomista Kyytikeskus-palvelua tuottavan Speys Oy:n kanssa.

Nurmen mukaan hallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila antoi avauspuheenvuorossaan ymmärtää, että kokous on luonteeltaan informatiivinen ja että kaikki asiassa tehtävät päätökset käsitellään vasta seuraavassa kokouksessa 30. lokakuuta. Laitila puolestaan vastaa, että jokainen hallituksen jäsen olisi voinut normaaliin tapaan esittää asioita käsiteltäväksi, mutta yhtään esitystä ei tullut.

– Ehkä oli parempi etten esittänyt (sopimuksen purkamisen) päätösesitystä tässä kokouksessa, kun uusilla hallituksen jäsenillä ei ollut vielä tietoa, mistä äänestetään. Kun seuraava kokous on, esitys tulee, Nurmi sanoo.

#
Fingerpori