maanantai 26.9.2022 | 12:27
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino tavoittelee puolen miljoonan säästöjä

Ke 8.11.2017 klo 11:03 | päivitetty ke 11:24
(KP)

Keski-Pohjanmaan Kirjapainon kannattavuus julkaisuliiketoiminnan osalta ei ole kehittynyt tavoitteiden mukaisesti, eikä ole näköpiirissä, että taloustilanteen yleinen piristyminen näkyisi nopeasti tuloksessa.

– Elämme täysin poikkeuksellista aikaa aiempiin taloussuhdanteisiin verrattuna. Aiemmin talouden piristyminen näkyi varsin nopeasti mediamainonnassa, mutta nyt näin ei valitettavasti ole tapahtunut, julkaisuliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa sanoo.

Tästä syystä johtuen yhtiön johto esittää yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Yt-neuvottelujen piiriin kuuluu mediakonsernista julkaisuliiketoiminta eli noin sata työntekijää.

Tavoitteena on noin 500 000 euron säästöt vuositasolla. Säästötavoitteen saavuttaminen voi edellyttää arviolta korkeintaan yhdeksän henkilötyövuoden vähentämistä.

Ohtamaan mukaan ensisijaisesti henkilöstöön kohdistuvat vähennykset pyritään tekemään vapaaehtoisuuteen perustuen tarjoamalla taloudellisia tukipaketteja.

– Mikäli tukipaketteja ei oteta riittävästi vastaan, mietitään mahdollisia työvoiman vähentämisiä muutoin.

Julkaisuliiketoimintaan kuuluvat mediatalosta eri lehtien toimitukset, myynti- ja markkinointi, asiakaspalvelu sekä sivunvalmistus.

#