tiistai 19.11.2019 | 14:52
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kahvilan pito ei ole mahdollista, mutta Kulttuuriviikko voidaan toteuttaa

Ke 21.2.2018 klo 16:39 [päivitetty ke 16:39]

Kokkolan Ykspihlajassa sijaitsevan Kahvila Sahan kahvila ei voi toimia ensi kesänä, mutta muut tapahtumat kuten Kulttuuriviikko ja kesäteatterinäytökset voidaan toteuttaa. Sahan yrittäjä Outi Airola sai kuulla keskiviikkona viimeisen tuomion Kokkolan kaupungilta kulttuurikahvilansa poikkeamislupa-asiaan.

– Laiha lohtu on, että Kulttuuriviikon voi järjestää erillisillä luvilla kuten tähänkin asti. Saunavuoroja voi pyörittää, kuten kesäteatteriakin. Myös yksityistilaisuuksia saa järjestää, mutta kahvila ei voi myydä niihin mitään tuotteita, Airola selvittää.

Yrittäjä uskoo, että tapahtumien aikaan eri tahot voivat pitää Sahalla pop up -kahvilaa.

Kokkolan rakennus- ja ympäristölautakunta hylkäsi helmikuun alussa Sahan poikkeamislupahakemuksen, mikä olisi vaadittu kahvilan toiminnan jatkumiseen tulevana kesänä. Ykspihlajaan on tekeillä asemakaava, jonka valmistuttua kahvila voi hakea varsinaista rakennuslupaa. Tähän asti kahvila on toiminut kaavoittamattomalla alueella väliaikaisten rakennuslupien turvin, joiden myöntäminen tuli tien päähän viime syksynä.

Airolan mukaan mitään muita keinoja poikkeamisluvan uudelleen käsittelyyn ei enää ole, vaan ainoa etenemistapa on odottaa kaavan valmistumista.

Hylkäysperusteina esiin nousseisiin turvallisuus-, liikenne- ja meluasioihin ei voida puuttua poikkeamislupaa haettaessa, vaan ne käsitellään vasta rakennuslupavaiheessa.

– Kaava voi ehtiä ennen kesää valtuustoon, mutta sen jälkeen on 30 päivän valitusaika, jonka jälkeen vasta voi hakea rakennuslupaa, jos valituksia ei tule. Kahvilan voisi aukaista aikaisintaan elokuussa, mikä taas ei ole järkevää.

Hanna Rautio

#