tiistai 25.1.2022 | 10:46
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Pyhäjärvellä järjestetään liikkumisen superviikonloppu

To 5.4.2018 klo 11:40 | päivitetty to 11:40

Pyhäjärven kaupungin liikuntatoimi järjestää Pyhäjärvellä kaikille maksuttoman liikuntaviikonlopun huhtikuun 21.–22. päivä. Keskuskoululla järjestettävän liikuntaviikonlopun aikana kuullaan pyhäjärveläislähtöisen ultraurheilijan Markku Saarisen liikuntavinkkejä sekä luentoja.

Saarisella on monipuolinen liikuntatausta niin lihaskuntoilusta sekä kestävyysurheilusta. Ultraurheilijana Saarinen on muun muassa ajanut sisäpyörällä 24 tunnin aikana yhteensä 870 kilometriä sekä askelkyykännyt 30 kilon lisäpainoilla 5 kilometrin matkan.

– Luvassa on tiukka kaksipäiväinen setti, jonka aikana kuullaan luentoja muun muassa ruokavalioon liittyen. Luentojen jatkeeksi järjestetään yleisölle erilaisia käytännön harjoitteita, kertoo Marko Pehkonen Pyhäjärven kaupungin liikuntatoimesta.

Viikonlopun anti on suunnattu kaikille: nuorista ikääntyviin sekä kaikille liikkujille kuntoliikkujista lähtien aina valmentajiin asti.

– Kaikki, joita aihepiiri kiinnostaa, ovat tervetulleita, Pyhäjärven ulkopuoleltakin. Ja jos joku ei halua osallistua treeneihin, sekin sopii. Ilmoittautua voi vain itseä kiinnostaville luennoille.

– Luennoilla pääsee myös kysymään Markulta vinkkejä liikuntaan ja ruokavalioon liittyen.

Kokonaisuudessa viikonlopun tavoitteena on motivoida väkeä liikkeelle.

– Esimerkiksi treeneissä ei ryhdytä opettamaan liikkeitä vaan enemmänkin annetaan raudankovia vinkkejä harjoittelumenetelmistä. Liikkumisessa mielen hallinta ja motivaatio ovat asioita, joilla voi saavuttaa mahdottomiltakin tuntuvia tavoitteita, Pehkonen summaa.

Viikonlopun tavoite on selvä:

– Tärkeintä on jakaa osallistujille uusia eväitä liikkumiseen ja tarjota lisää liikuntatietoutta.

Arja Kangas

#