tiistai 14.7.2020 | 16:43
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Attendo luovuttaa Kärsämäen Koivupuiston toiminnan Esperille: muutto uuteen hoivakotiin ensi viikolla

Ti 10.4.2018 klo 15:00

Kärsämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja Attendo luovuttaa Koivupuiston palvelukotitoiminnan Esperi Care Oy:lle. Varsinainen liikkeenluovutus tapahtuu ensi viikon keskiviikkona, jolloin Koivupuiston väki ja henkilökunta muuttaa Esperin uusiin tiloihin.

Asiasta tiedotettiin maanantaina Koivupuiston henkilökuntaa ja perjantaina asiasta tiedotetaan Koivupuiston asukkaita sekä omaisia.

– Koivupuiston tilat ovat epäkurantit asumispalvelutoimintaa varten. Tiloissa on myös havaittu kosteusongelmia sekä sisäilmaongelmia, joista henkilökunta on raportoinut, taustoittaa Attendon liiketoimintajohtaja Tarmo Pekola.

Pekolan mukaan Attendo oli valmis luopumaan toiminnasta pääasiassa tilakysymyksen vuoksi.

– Nyt toimintaa päästään harjoittamaan uusissa hyvissä tiloissa. Kun Esperi ryhtyi rakentamaan Kärsämäelle uusia tiloja, ryhdyimme kunnan toivomuksesta neuvottelemaan asiasta.

Koivupuiston palvelukodissa on tällä hetkellä 36 asukasta ja henkilökuntaa noin 20. Esperin uusi palvelukoti on puolestaan 34-paikkainen.

– Tällä hetkellä on selvitysten alla se, miten asumisjärjestelyt saadaan hoidettua muutamien asukkaiden osalta. Uskon kyllä, että löydämme kaikille sopivat ratkaisut, Pekola toteaa.

Koivupuisto on Kärsämäen vanhustenkotiyhdistyksen omistuksessa. Tässä vaiheessa yhdistyksestä ei haluttu kommentoida asiaa.

Esperi päätti rakentaa hoivakodin Kärsämäelle viime syksynä.

Arja Kangas

#