torstai 9.12.2021 | 02:13
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Presidentti Niinistö ylisti Kallion puhetta ja tekoja – pääministeri Sipilä muistutti Kallion armollisuudesta

La 5.5.2018 klo 15:48 | päivitetty la 15:57

Eetu Kupulisoja

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistutti Sovinnonpuheen juhlassa Nivalassa, että historian kipukohdat tulee kohdata avoimesti. Hän ylisti nivalalaisen presidentin Kyösti Kallion puhetta ja tekoja, muun muassa lakia, joka takasi maata maattomille.

– Opetus vuonna 1918 oli, että kansakunnan tärkein tehtävä on huolehtia omasta eheydestä ja vapaudesta, Niinistö sanoi ja harmitteli, ettei Kallion kuuluisa puhe ole säilynyt kokonaisena.

Niinistön tapaan myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) siteerasi Kallion puhetta. Hän korosti, että Kallion päivälleen sata vuotta sitten pitämä puhe oli ensimmäinen, jossa vaadittiin sovintoa koston ja rangaistuksen sijasta.

– Kalliolla oli voimakas tasa-arvon tunne. Hän halusi mieluummin armoa kuin kostoa. Kyösti Kallion perintö velvoittaa edelleen meitä päättäjiä, Sipilä totesi.

Kyösti Kallion koulun juhlasali tuli ääriään myöten täyteen juhlaväkeä seuraamaan päivän ohjelmaa ja kunnioittamaan Kallion elämäntyötä.

Lue myös: Nivalan lasten juhlakuoro teki vaikutuksen presidenttiin

Niinistö ja Sipilä Sovinnonpuheen juhlassa Nivalassa – seuraa uutisointia päivän mittaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui Nivalaan – Sovinnonpuheen juhla alkoi

Sovinnonpuheen juhla Nivalassa alkoi seppeleenlaskulla, ministeri Matti Ahde kiitti Kyösti Kalliota työväen puolustamisesta

#