perjantai 22.2.2019 | 10:59
UUTINEN | KP24

Missä menee suomalainen huippukiekko keväällä 2018?

La 12.5.2018 klo 10:52

Suomalaisen huippujääkiekon tilanne on toukokuussa 2018 erinomainen. Sitä ei voi tarkastella yhden tai kahden ottelun tuloksilla. Ei edes yhden turnauksen.

Suomi-kiekon lippulaiva, Leijonat, ei ole Lauri Marjamäen valmentajakaudella turnauksissa mitalikantaan yltänyt. Myös liian passiivisesta pelitavasta on tullut moitteita.

Tanskan MM-kisat Leijonat aloitti häikäisevällä ilotulituksella, mutta keskiviikkona tuli sitten ensimmäinen takapakki. Isäntäjoukkue Tanska kukisti yllättävästi Suomen. Ankara testi on edessä myös tänä iltana, kun vastaan luistelee lajin syntymämaan Kanadan vaahteranlehtipaidat.

Vuosikymmenen perspektiivissä suomalainen huippukiekko voi tällä hetkellä mainiosti. Alle 18-vuotiaat ovat pelanneet MM-turnauksen finaalissa neljänä peräkkäisenä keväänä. 20-vuotiaiden kultamitaleistakaan ei ole aikaa kuin muutama vuosi. Miehet puolestaan pelasivat MM-finaalissa kaksi vuotta sitten.

Suomi-kiekon tilaa pohdiskelevat Keskipohjanmaan laajassa viikonvaihdejutussa vankat lohtajalaiset sukujuuret omaava, U18-maajoukkueen kultaan luotsannut Tommi Niemelä sekä usein mielipiteitä jakava kiekkomediapersoona Petteri Sihvonen.

Lisää aiheesta löydät täältä

#
Fingerpori