tiistai 25.1.2022 | 09:25
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Avi ei halua päästää Pyhäjärveä Selänteen kuntayhtymästä

Ti 15.5.2018 klo 15:50

Antti Savela

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei lausunnossaan halua päästää Pyhäjärveä irti peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä.

Avin mukaan aikeet eivät ole realistisia ottaen huomioon tuleva sote- ja maakuntauudistus, uudelleenjärjestelyjen vaatima valmistelu ja kilpailulainsäädäntö.

Aluehallintovirasto katsoo, että Pyhäjärvi ei yksinään kykene järjestämään sote-palveluja sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön edellyttämällä tavalla 1.1.2019 lukien.

Pyhäjärven irtaantuminen yhteistoiminnasta vaikeuttaisi Aluehallintoviraston mielestä olennaisesti kuntayhtymän palvelukokonaisuuksien järjestämistä ja veisi merkittävästi niitä voimavaroja, jotka tulisi tässä vaiheessa kanavoida sote- ja maakuntauudistusten toimeenpanon valmisteluun.

Pyhäjärven kaupunki on halunnut ulkoistaa osan sote-palveluistaan vuoden 2019 alusta lukien. Hanketta vastustavat Selänteen muut kunnat sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Jos Pyhäjärvi pysyy kannassaan, valtioneuvosto voi velvoittaa kaupungin pysymään kuntayhtymän jäsenenä. Uusi sote-maailma on alkamassa vuoden 2020 alussa, jolloin maakunnat ottavat koko sote-toimialan järjestämisvastuulleen.

#