maanantai 20.3.2023 | 14:17
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Uusi fysioterapia-alan yritys aloitti Kalajoella

La 19.5.2018 klo 09:39

Kalajoella on tämän viikon perjantaina aloittanut uusi fysioterapia-alan yritys. Yrittäjä, fysioterapeutti (AMK) Piia Härkösen mukaan paikkakunnalla on tilausta uudelle kuntoutusalan yrittäjälle.

Hän suosii asiakkaiden hoitamisessa pehmeitä tekniikoita kuten mobilisointia manipuloinnin sijaan.

– Ylikunto aiheuttaa nykyään vuositasolla merkittäviä ongelmia yleistyvissä määrin, joten sen välttäminen on harjoittelun perustana, fysioterapeutti sanoo.

Härkösellä on monipuolinen hieronta- ja liikunta-alan koulutustausta ja yrittäjänä hän on toiminut jo aiemmin kauneudenhoitoalalla. Hoitomuotoina hän käyttää muun muassa faskioiden eli lihaskalvojen käsittelyä ja myofaskiaalista harjoittelua. Erilaisilla käytössä olevilla mittauslaitteilla voidaan helposti testata ja arvioida esimerkiksi lihasvoimaa.

– Ajattelutapani ja toimintani perustuu uudelle ajatukselle fysioterapiasta. Klinikkani toiminta kunnioittaa fysioterapian lähtökohtia nykyisen ICF-mallin mukaisesti ja kulkee nykyteknologian kanssa ajassa. Kehittelen myös uusia tuotteita, jotka otan käyttöön, kun kehitystyö on sillä mallilla, Härkönen kertoo.

#