torstai 9.12.2021 | 02:59
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Tuli tuhosi satavuotiaan maatilan päärakennuksen Nivalassa

Ma 28.5.2018 klo 07:22 | päivitetty ma 09:57

Hanna Rautio

Nivalassa tuli tuhosi myöhään sunnuntai-iltana Välikyläntiellä syttyneessä rakennuspalossa vanhan, kaksikerroksisen maatilan päärakennuksen. Noin sata vuotta vanha talo oli syttynyt palamaan kattorakenteista kymmenen jälkeen sunnuntai-iltana.

Rakennus oli asuttu, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Pelastuslaitos joutui purkamaan yöhön kestäneissä sammutustöissä koko 250-neliöisen talon kattorakenteet, jotta palo saatiin sammutettua. Muihin pihapiirin rakennuksiin palo ei ole levinnyt.

– Viimeiset yksiköt lähtivät pois paikalta kuuden aikaan maanantaiaamuna raivaus- ja jälkivartiointitöiden jälkeen. Kattorakenteet jouduttiin purkamaan kokonaan ja rakennus kärsi mittavat vahingot, kertoi päivystävä päällikkö Jouni Pummila Jokilaaksojen pelastuslaitokselta maanantaiaamuna.

Syttymissyytä ei Pummilan mukaan vielä tiedetä, mutta silminnäkijähavaintojen mukaan talon toisen kerroksen parvekkeella oli havaittu savua ja liekkejä heti alkuvaiheessa. Pelastuslaitokselta kohteessa oli paikalla kolme sammutusautoa, viisi säiliöautoa, tukiyksiköitä kuten puomitikas- ja raivausautot sekä päivystävä päällikkö.

Pyhäjärvellä samoihin aikoihin irti ollut maastopalo ei vaikuttanut Nivalan sammutustöihin, vaan yksiköitä riitti tarpeeksi molemmille palopaikoille.

#