keskiviikko 20.2.2019 | 12:11
UUTINEN | KP24

Kokkolaan uusi älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskus – Etsitään koulutettavia, jotka työllistyvät suoraan yrityksiin

Ke 8.8.2018 klo 10:50 [päivitetty ke 10:55]

Milja Keinänen

Kokkolaan perustetaan älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskus, johon etsitään koulutettavaksi 15 henkilöä. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulu sekä digitaalisia palveluita kehittävät yritykset Kosila, M-Files ja Esri. Opintojen lopuksi opiskelijat työllistyvät johonkin yhteistyössä olevista kolmesta yrityksestä.

– Emme oleta opiskelijoilta tiettyä taitotasoa, vaan aluksi on aivan perustason koulutusta. Ensin opiskellaan esimerkiksi ohjelmointia ja projektinhallintaa, kertoo Centriassa digitalisaatiotiimissä työskentelevä Jari Isohanni.

Koulutus on AMK-tasoinen, ja siihen osallistuvalla voi olla ennestään esimerkiksi IT- tai kauppatieteen alan korkeakoulututkinto. Opiskelu alkaa lähiopetuksella, mutta sisältää myös paljon työssäoppimista mukana olevien yritysten tiloissa. Isohannin mukaan koulutusta räätälöidään kunkin opiskelijan kiinnostusten ja taitojen mukaan.

Opetuksesta vastaavat Centrian opettajien lisäksi Kosilan, M-Filesin ja Esrin asiantuntijat sekä vierailevat kouluttajat.

Osaamiskeskuksen johtaja, Juha Erkkilä Kosilasta kertoo, että älykäs tiedonhallinta on ajankohtaista juuri nyt, sillä sen avulla pyritään järjestämään tietoa ja vastaamaan sen räjähdysmäiseen kasvuun.

– Käsite on uusi ja suomalaista perää. Ajatus on se, että suodatetaan käyttäjälle merkityksellistä tietoa, Erkkilä kertoo.

Älykkään tiedonhallinnan avulla analysoidaan, visualisoidaan ja tulkitaan suuria tietomääriä. Myös tekoälyä voidaan käyttää hyväksi tiedonhallinnassa.

Rekrytointikoulutukseen valitut opiskelijat voisivat käytännössä kehittää esimerkiksi karttapohjaisia palveluita kaupunkisuunnittelijoiden työhön. Yhteistyössä olevista yrityksista M-Files kehittää tiedonhallintaohjelmistoja, kun taas Esri on erikoistunut juuri karttapohjaiseen tietoon.

Haku koulutukseen päättyy 12.8. ja se järjestetään yhteistyössä Pohjanmaan TE-toimiston kanssa. Hakemuksen voi jättää TE-toimiston kautta.

Kosila ja Keskipohjanmaa-lehti kuuluvat samaan Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserniin.

#
Fingerpori