7 vuoden 2024 sisustustrendiä - Tiedätkö mikä on vuoden trendiväri?

Vuosi 2024 tuo paljon uutta sisustuksen saralla säilyttäen kuitenkin osan myös edellisten vuoden trendeistä.

Trendeissä on kuitenkin havaittavissa monipuolisuutta ja hieman ehkä hajontaakin, jonka puolesta yhä useamman on helpompi poimia omat suosikkinsa trendien joukosta ja soveltaa niitä oman kotinsa sisustukseen!

1.Väriä ja vielä lisää väriä!

Maanläheiset värit beigestä harmaaseen ovat olleet suosittuja jo vuosia. Nytkin näitä harmonisia värejä nähdään sisustuksessa enenevissä määrin erityisesti senkeissä ja vitriineissä ja muissa kovissa kalusteissa. Sohvien, mattojen ja muiden sisustustekstiilien osalta nousua nähdään väreissä! Harmaan tai beigen sohvan sijaan uskalletaan entistä rohkeammin valita esimerkiksi vihreä, vaaleanpunainen tai vaikkapa sähkönsininen kodin lepopaikka. Vuoden 2024 ehdoton trendiväri on persikka ja muut vaaleanpunaiset sävyt. Muita suosittuja korostusvärejä ovat sähkönsininen, vihreä, turkoosi ja violetti. Vuoden 2024 trendeissä näkyykin varmasti värien runsaus ja eri värien rohkea yhdisteleminen sisustuksessa.

Vuonna 2024 värit saavat näkyä runsaina sisustuksessa.

2.Erilaisia tekstuureja

Runsaus näkyy myös tekstuurien osalta sisustustrendeissä. Suosionsa säilyttää varmasti esimerkiksi ihanan röpelöpintainen teddy-kangas, jolla verhoiltuna voi hankkia vaikkapa kokonaisen sohvan tai mukavan lepotuolin. Runsautta tekstuurien kirjoon teddykankaiden rinnalle tuovat erityisesti ennennäkemättömän pehmeät Rabbit nukkamatot, joissa on todella sileä ja tiheä nukka sekä matot, joissa nukan pituus vaihtelee esimerkiksi kuvioinnin mukaan. Yhdistelemällä erilaisia tekstiilejä erilaisin pinnoin voi sisustukseen tuoda lisää mielenkiintoisuutta ja näyttävyyttä.

Tuo tekstuuria kotisi sisustukseen esimerkiksi teddy-kankaalla, nukkamatoilla ja puukuvioiduilla huonekaluilla tai erilaisilla laseilla!

3.Pehmeyttä ja pyöreyttä muodoissa

Pyöreät kurvit ja pehmeät muodot nousivat trendeihin jo jokin aika sitten, ja niiden suosio näyttää jatkuvan. Pyöreys näkyy niin sohvien kuin kovienkin kalusteiden muotoilussa. Senkkien ei enää tarvitse olla tavallisen kantikkaita, vaan ne voivat olla muodoiltaan ovaaleja. Myös ruokapöydissä pyöreät pöydät kasvattavat suosiotaan. Pyöreisiin muotoihin yhdistellään usein sormipaneelimaista pintaa, joka ikään kuin korostaa tuotteen pyöreyttä kauniisti.

Boavista ruokapöydässä yhdistyy trendikäs puu, pyöreät muodot ja sormipaneelimainen jalka.

4.Maksimalismia minimalismin sijaan

Minimalismi on pitkään pitänyt pintansa trendeissä. Nyt suosiotaan näyttää kuitenkin kasvattavan maksimalismi, eikä ihme, sillä tekstuurien ja useiden värien nostaessa päätään sisustajat haluavat yhdistellä erilaisia asioita tuoden mielenkiintoista kerroksellisuutta ja näyttävyyttä kodin sisustukseen. Maksimalismia voi tuoda kodin sisustukseen niin värien, tekstiilien kuin sisustuselementtien avulla.

5.Minimalismi säilyttää suosiotaan

Vaikka maksimalismi on noussut suosioon, pitää minimalismi silti pintansa sisustustrendeissä. Minimalistiseen sisustukseen voi väriä tuoda esimerkiksi käyttämällä vähemmän värejä, mutta enemmän saman värin eri sävyjä kerroksellisuutta tuomaan. Tällä tavoin sisustus pysyy hillitympänä verrattuna useiden erilaisten värien ja pintamateriaalien yhdistämiseen.

6.Puu nostaa suosiotaan

Puu kasvattaa suosiotaan niin materiaalina kuin kuviointinakin. Suosiossa jo aiemmin olleen vaalean puun ja tammen rinnalle nousee myös tumman puun värisiä kalusteita, joilla voi tuoda niin luonnollisuutta kuin kontrastia kodin sisustukseen. Tumma puu on suosittua niin tv-tasoissa, sohvapöydissä kuin keittiökalusteissakin!

Etenkin tumman puun väriset kalusteet nostavat suosiotaan vuonna 2024. Kuvassa kotimainen Hiipakka Solo kalusteperheen tummatamminen TV-taso.

7.Ekologisuus tullut jäädäkseen

Ekologisuuden kohdalla ei välttämättä kannata enää puhua trendistä, sillä ekologisuuden suosiminen on tullut jäädäkseen. Ekologisuus sisustamisessa ei tarkoita pelkästään käytettyjen kalusteiden hankintaa, vaan harkittuja ja pitkäikäisiä sisustuspäätöksiä. Kotiin halutaan kalusteita, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Ekologisuutta on myös se, että poimii ja yhdistelee kotinsa sisustukseen trendejä, jotka parhaiten miellyttävät omaa silmää, jolloin kalusteet ja sisustustekstiilit ovat miellyttävämpiä pidempään.

Kotimaiset laadukkaat kalusteet, kuten Hiipakan Kaura tuoteperhe ovat ekologinen valinta.

Sisustustrendit ovat kuitenkin aina trendejä, joita ei olekaan tarkoitus noudattaa jokaista, vaan poimia niistä juuri omaa silmää miellyttävimmät omaan sisustukseen. Tärkeintä on, että perhe itse viihtyy omassa kodissaan ja koti on heidän tarpeisiinsa toimiva. Trendeistä kannattaa siis poimia ideoita ja piristystä oman kodin sisustukseen! Me Tuppu-Kalusteella pyrimme siihen, että valikoimastamme löydät edullisesti monenlaisia huonekaluja aina trendien piirteitä noudattavista perinteisiin huonekaluihin ja tekstiileihin. Meiltä löydät kalusteet ja matot useisiin sisustustyyleihin ja moniin makuihin nopealla ja edullisella toimituksella.