Voit tehdä valintakentissä useampia valintoja
Tapahtumat

Kalajoen joulukalenteri luukku 13

Pe 13.12.2019 • Sautinkarintie 2, 68100 Himanka • Voimaa Kokemuksesta ry

Kalajoen joulukalenterin luukku 13

Voimaa Kokemuksesta ry
Tervetuloa nauttimaan lämmintä glögiä ja pipareita perjantaina 13.12. voit halutessa ostaa arpoja ja villasukkia. Nähdään vanhalla säästöpankintalolla!
Glögi lämpimänä klo 12-14.

Tapahtumat

Wanhan Raahen Joulukalenteri 2019

Pe 13.12.2019 • Wanha Raahe, useita paikkoja

Wanhan Raahen Joulukalenteri tarjoaa joulun odotukseen puukaupungin historiallista loistoa. Wanhan Raahen Joulukalenterista on muodostunut vuosittainen perinne, joka järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Joulukalenteri-ikkunat antavat tilaisuuden laskea päiviä lähestyvään jouluun ja virittäytyä joulutunnelmaan! Ensimmäinen kalenteri-ikkuna avautuu sunnuntaina 1.12. Ikkunat julkistetaan yleisölle ihailtaviksi yksi kerrallaan jouluaattoon saakka ja ne ovat esillä loppiaiseen asti. Ikkunat avautuvat päivittäin klo 8.

Joulukalenteriin osallistuneet talot ovat historiallisen arvokkaita ja osallistujat ovat yksityishenkilöitä tai alueella toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä. He ovat saaneet itse suunnitella ikkunaansa jouluisen ulkoasun omien toiveidensa mukaan. Jokainen kalenteri-ikkuna tarjoaa historiaa rakennuksesta ja sen toiminnasta vuosien takaa. Mielenkiintoisia, ihailtavia ja ehkä jopa yllättäviäkin kertomuksia on siis varmasti luvassa. Tarinat ovat apteekkimuseon luukkua lukuunottamatta Kirsti Vähäkankaan käsialaa.

Joulukalenterikierrokselle voit ottaa mukaan perinteisen kartan tai ladata oppaaksi maksuttoman Glopas-sovelluksen, josta voit kuunnella ikkunoiden tarinat. Voit siis rauhassa keskittyä ihastelemaan lumipeitteen valaisemaa tietä, hämärän pimeitä ja tunnelmallisia katuja ja aistia Wanhan Raahen lumo oudosti houkuttelevalla twistillä samalla opastusta kuunnellen. Wanhan Raahen Joulukalenteria voi seurata myös Visit Raahen verkkosivujen sekä Facebookin kautta.

Anna mielesi ja kehosi levätä kuuraisella ja kiireettömällä kävelyretkellä. Tule kokemaan ja tuntemaan joulun jännitys, lämpö ja elämys historiallisen kiehtovaan ja kuvankauniiseen Wanhaan Raaheen.

Wanhan Raahen Joulukalenterin toteuttaa Raahen kaupungin matkailu yhteistyössä Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön kanssa.


http://www.visitraahe.fi

Tapahtumat

Kalajoen joulukalenteri luukku 13

Pe 13.12.2019 • Kalajoen Kristillinen opisto

¿¿¿¿ Kalajoen joulukalenterin luukku 13 ¿¿¿¿

13.12. avautuu Kalajoen
Kristillisen Opiston jouluikkuna Toivola-asuntolan päätyyn. Kutsumme ohikulkijoita hiljentymään hetkeksi aamuhartauteen Opiston kappeliin klo 9.50. Aamuhartaus kestää n. 10 minuuttia, mukana ovat myös päiväkoti Arkin
0-3-vuotiaat Siilit.

#kalajoenjoulukalenteri #ostajoulukalajoelta #kalajoki #visitkalajoki #kalajoenyrittäjät #kalajoenkristillinenopisto

Tapahtumat

Kalajoen joulukalenteri luukku 13

Pe 13.12.2019 • Kalajoen Apteekki

¿¿¿¿ Kalajoen joulukalenterin luukku 13 ¿¿¿¿

Tervetuloa ihastelemaan Kalajoen Apteekin jouluikkunaa!
Vichyn lahjapakkaukset -20% päivän ajan.

#kalajoenjoulukalenteri #ostajoulukalajoelta #kalajoki #visitkalajoki #kalajoenyrittäjät #kalajoenapteekki

Tapahtumat

Ilmoittautuminen teatterimatkalle Seinäjoelle: la 1.2.2020 Komisario Palmun erehdys

Pe 13.12.2019 klo 08:00

Liput 55 €, opiskelijat 41 € sisältää lipun, kyydin ja runsaan buffet-ruokailun teatteriravintolassa esityksen jälkeen.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.12.2019 anja.takkunen@kannus.fi tai tekstiviestillä p. 040 3593 504. Paikkoja varattu 50, ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Matka toteutetaan, jos vähintään 40 osallistujaa. Liput jaetaan ja matkarahat kerätään menomatkalla, varatkaa tasaraha mukaan.
Lähtö: Kannus matkahuolto klo 10, Toholampi tori klo klo 10.30.

Kirjoittanut Mika Waltari, ohjannut Panu Raipia.

Eriskummallisen ja rikkaan suvun musta lammas Bruno Rygseck löydetään kotoaan kuolleena. Paikalle kutsutaan Komisario Palmu avustajiensa Kokin ja Virran kanssa. Selviää, että edellisillan juhlissa mustat voimat ovat olleet läsnä. Ja kuinka ollakaan, että jokainen suvun jäsenintä on ollut paikalla! Monien käänteiden ja Kämpissä vietetyn kostean lounaan jälkeen Palmulle alkaa selvitä tapahtumien koko kuvio. Jokainen on epäilty, mutta kuka on syyllinen?

Järj. Kannuksen ja Toholammin kulttuuritoimet

Tapahtumat

Liikuntaneuvontaa Ventelän talossa

Pe 13.12.2019 klo 08:00 • Venteläntie 1 • Ventelän Talo

Liikuntaneuvontaa Ventelän talossa klo: 8-10.
Liikuntaneuvonta on henkilökohtaista ja maksutonta neuvontaa, jonka avulla kuntalaista ohjataan aloittamaan liikkuminen turvallisesti ja terveyden kannalta järkevällä tavalla. Liikuntaneuvonnassa laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa henkilökohtainen liikuntasuunnitelma. Asiakkaalle kerrotaan alueen liikuntamahdollisuuksista sekä liikunnan aloittajan palveluista. Liikuntaneuvojan kanssa on myös mahdollista käydä tutustumassa erilaisiin liikuntamuotoihin. Tavoitteena on saada hyvä mieli ja lisää energiaa arkeen sekä luoda edellytyksiä liikunnallisesti aktiiviselle elämäntavalle.

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonta (alle-18 vuotiaat)

-Maksutonta neuvontaa ja tukea hyvinvoinnin edistämiseksi perheille

-Tukea vähän liikkuville lapsille ja nuorille

-Vinkkejä mielekkään liikuntaharrastuksen tai lajin löytymiseen

-Ideoita perheen aktiiviseen arkeenAikuisten ja ikääntyneiden liikuntaneuvonta (yli 18-vuotiaat)

-Aikuisille suunnatusta liikuntaneuvonnasta saat konkreettisia vinkkejä sopivan liikuntamuodon sekä lajin löytymiseksi sekä tukea liikkumisen aikatauluttamiseen

-Yhdessä etsitään ratkaisua esimerkiksi siihen, miksi liikkumisen innostus lopahtaa kerta toisensa jälkeen

-Liikuntaneuvoja tukee sinua elämäntapojen muuttamisessa ja auttaa laatimaan tavoitteita, jotka ovat järkeviä ja mahdollisia toteuttaa

-Neuvonta on yksilöllistä ja muokkautuu omien tarpeidesi mukaan-Ikääntyneiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kuntalaisille toimintakyvyn parantamiseen ja ylläpitämiseen

Liikuntaneuvoja tavattavissa perjantaisin klo 8.00-10.00 Ventelän talo, Venteläntie 1, 85100 Kalajoki

(ei viikoilla 44, 47, 49, 52), tai ottamalla yhteyttä niin sovitaan tapaamisaika.Lisätietoja:

Tuomas Huovila

Liikuntaneuvoja Kalajoki Akatemia tuomas.huovila@kalajoki.fi

puh.044-4691129

Tapahtumat

Satutuokio Sievin kirjastolla

Pe 13.12.2019 klo 09:30 • Haikolantie 19 • Sievin kirjasto

Tervetuloa satujen maailmaan!

Urheilu & liikunta

Kipparihallin kävelyt jatkuvat

Pe 13.12.2019 klo 09:30 • Tehtaankatu 54 • Kipparihalli

Tervetuloa aina ma-ke-pe
klo 9:30-10.30

Wanhat Wiheltäjät keittelevät kahvia edullisesti kävelijöille

Tapahtumat

Tee kaunis Helmikranssi

Pe 13.12.2019 klo 10:00 • Raahentie 1 • Taitokeskus Kalajoki

Tervetuloa Taitokeskuksen avoimeen käsityöpäivään pe 13.12. klo 10-15; vain materiaalimaksu 25/35 e.

Tehdään ihana helmikranssi piparimuottikoristein. Kaksi mallia, värit: punainen, musta ja valkoinen.

Näyttelyt

Mimosa-näyttely

Pe 13.12.2019 klo 10:00 • Valtakatu 27, 69100 Kannus • Kannuksen kaupunginkirajsto

Kannuksen kirjastossa on esillä kuvittaja Camilla Mickwitzin Mimosa-kirjasarjan kuvituksia. Näyttely esillä joulukuun loppuun asti kirjaston aukioloaikoina.

Tapahtumat

Satutuokio Kalajoen pääkirjastossa

Pe 13.12.2019 klo 10:00 • Kalajoentie 1 • Kalajoen pääkirjasto

Satutuokio Kalajoen pääkirjastossa klo 10. Tervetuloa!

Tapahtumat

Konevitsa kvartetin konsertti

Pe 13.12.2019 klo 10:30 • Olkkosentie 14, 85500 Nivala • Nivalan nuorisoseura

Pietarilaisen huipputason a cappella kvartetin, Konevitsa kvartetin, "Taivaallista musiikkia ja Joululauluja" konsertti Nivalassa. Upeita miesääniä, uljaita sovituksia. Ohjelmamaksu 15€. Konserttien tuotolla tuetaan Konevitsan luostarin jälleenrakentamista. Tervetuloa!

Näyttelyt

5 Äijää

Pe 13.12.2019 klo 11:00 • Pitkänsillankatu 28 • ITE-museo

5 äijää on kuraattori Veikko Halmetojan kokoama viiden erilaisen kuvataiteilijan yhteisnäyttely. Mukana on sekä perinteisen taidekoulutuksen saaneita että itseoppineita kuvataiteilijoita. Kokonaisuus kyseenalaistaa kaksi periteisesti maskuliinisuuteen yhdistettyä piirrettä. Näyttelyssä nähdään teoksia, jotka ovat voimakkaan dekoratiivisia. Ne perustuvat pienimuotoiseen ja tarkkaan ornamentiikkaa muistuttavaan työskentelyyn. Toisaalta näyttelyssä nähdään itsereflektiota, oman maskuliinisuuden ja yleisesti minäkuvan kyseenalaistamista, tutkimista ja sen avointa esittämistä.
Tasa-arvokeskustelu on antanut tilaa erilaisille maskuliinisuuksille, ja miehenä oleminen on monisäikeisempää kuin vielä vähän aikaa sitten.
Osa näyttelyn taiteilijoista on jo edesmenneitä. He ovat omassa tuotannossaan olleet eturivissä laventamassa mieskuvaa, vaikka elinaikanaan eivät saaneetkaan huomiota eikä arvostusta.

Näyttelyt

Dialogeja kokoelmista

Pe 13.12.2019 klo 11:00 • Pitkänsillankatu 39 • Roosin talo

Roosin talo

15.10.2019–26.1.2020

Näyttelyt

Jouluista nostalgiaa Kaustisen kirjastossa

Pe 13.12.2019 klo 12:00 • Kappelintie 13 • Kaustisen kirjasto

Vanhanajan joulutauluja esillä Kaustisella kunnanviraston kokoustilojen aulassa (kulku myös kirjastosta). Tervetuloa hakemaan joulutunnelmaa! Taulut ovat lainassa keräilijältä.

Tapahtumat

Lahjoita itse tehty neulelahja -kampanja

Pe 13.12.2019 klo 12:00 • Kappelintie 13 • Kaustisen kirjasto

Kirjaston ja Kaustisen ja Ullavan srk:n Lahjoita itse tehty neulelahja -yhteiskampanja 20.12.asti. Aukioloaikoina voi töitä tuoda kirjastoon tai srk:n virastoon. Ne jaetaan
jouluksi.

Tapahtumat

Tarkkailijatonttujen valvontatonttulakit kadoksissa!

Pe 13.12.2019 klo 12:00 • Kappelintie 13 • Kaustisen kirjasto

Korvatunturi tiedottaa, että tarkkailijatonttujen valvontatonttulakit ovat kadonneet. Apua kaivataan! Pienen, punaisen lakin löytäjä saa karkin. Karkin jokainen saa vain ihka ensimmäisellä etsintäkerralla, mutta kadonneita lakkeja voi Kaustisen kirjastossa etsiä vaikka joka päivä 9.-20.12. Onnea etsintään! Tontut kiittävät avusta!

Tapahtumat

Nuori, nimeä huone!

Pe 13.12.2019 klo 12:00 • Kappelintie 13 • Kaustisen kirjasto

Kaustisen kirjaston NA- eli nuorten aikuisten huone tarvitsee nimen. Lähetä nimiehdotuksesi kauskirja@kaustinen.fi tai @kaustisenkirjasto. Myös kirjastossa on äänestyspaikka. 15.12. valitaan kolme ehdotusta, joista voi vuoden loppuun asti äänestää mieluisinta. Voittajalle iso karkkipalkinto!

Tapahtumat

Ystäväpysäkki

Pe 13.12.2019 klo 13:00 • Vaunumiehenkatu 4B  • SPR Kirppis

SPR ystävätoimintaan voi tutustua SPR kirppiksellä ystäväpysäkillä. Tule kysymään, pohtimaan ja suunnittelemaan yhdessä kahvikupposen äärelle. Tervetuloa!

Tapahtumat

Villa Pormestari

Pe 13.12.2019 klo 13:00 • Pormestarinkatu 10 • Villa Pormestari

Verstaan Joulupuoti.

Avoinna: 13 - 23 Joulukuuta.

Arkisin: klo. 13 - 18
Lauantaisin: klo. 12 - 16

Sunnuntai 22/12 klo. 13 - 16

Taide myyntinäyttely, Lena Seppä

Villatuotteet Lambar och Carrezza

Itämerikorut

PimjaloGård Vanhanajan näkkileipä

Lahjakortit, ym....

Huom:
Avoinna myös asiakkaan toivomuksen mukaan!

Tervetuloa!

Sivu:1