Paikallisuutiset

Ähtävän pappilalle ostaja - myynnistä päättää yhteinen kirkkovaltuusto

Henriksborgin pappila Ähtävän kirkonkylässä koostuu entisestä pappilanpäärakennuksesta, seurakuntatuvasta, varastorakennuksesta ja vilja-aitasta. Pappila rakennettu arviolta 1870 ja vanhempi seurakuntatupa arviolta 1780. Kuva: Pirkko Högkulla/arkisto

Kulttuurineuvos Leif Jakobsson Helsingistä on tehnyt tarjouksen Ähtävän Henriksborgin pappilasta. Suunnitelmissa on kiinteistön käyttäminen yksityisenä asuntona, vuokratilana sekä tapahtumien järjestämiseen.

Ähtävän Henriksborgin pappilan myynti on Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston asialistalla torstaina 14. joulukuuta. Yhtymä on saanut pappilasta pyynnön mukaisen tarjouksen, 90 000 euroa.

Tarjoaja on kulttuurineuvos Leif Jakobsson Helsingistä. Tarjouksessa mainitaan, että kohde käytettäisiin yksityisenä asuntona, tapahtumien järjestämiseen, vuokratilana sekä muuten seudun palvelemiseen. Suunnitelmissa on rakennusten kunnostaminen vanhanajan tyyliin ja tavoitteena on säilyttää rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo.

Kiinteistöön kuuluu päärakennus noin vuodelta 1870, seurakuntatupa noin vuodelta 1780, varastorakennus ja vilja-aitta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhteisen kirkkoneuvoston ehdotus on, että yhteinen kirkkovaltuusto päättää myydä pinta-alaltaan noin 12 600 neliön suuruisen tontin ja alueella sijaitsevat neljä rakennusta Leif Jakobsonille ostosummasta 90 000 euroa.

Esityksen mukaan rakennusten kunto on otettu huomioon hinnoittelussa: tarkastusraporteissa löytyy mm. riskirakennelmia ja havaittuja puutteita.Tehdyissä kuntotarkastuksissa pappilan keskiarvo oli 2,5 asteikolla 1-5, heikosta uuteen.

Ähtävän pappila on ollut myynnissä syksystä 2021 lukien. Kesällä 2023 hintaa päätettiin laskea 90 000 euroon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä