Arjen rahoitus kuntoon vuonna 2024 – lainaa netistä turvallisesti

Vuodenvaihde on hyvää aikaa laittaa elämää kuntoon eri osa-alueilla. Esimerkiksi henkilökohtaisen talouden hallinta on hyvä ottaa erityiseen tarkasteluun.

Vuodenvaihde on hyvä aika paitsi tehdä tilinpäätöstä edellisestä vuodesta, myös suunnata katse tulevaan. Huomiota kannattaa juuri nyt erityisesti kiinnittää henkilökohtaisen talouden hallintaan.

Epävarmat ajat yhteiskunnan ja julkisen talouden puolella heijastuvat aina myös henkilökohtaiseen talouteen muun muassa korkojen heilahtelun ja usein erityisesti niiden nousun muodossa. Niinpä vuoden aluksi on tärkeää varmistaa, että esimerkiksi aiemmin otettujen lainojen ehdot, kulut ja korot ovat kilpailukykyiset.

Budjetoi, selvitä lainan korko ja säästä jopa 1 923 euroa

Vaikka vuosi on vaihtunut uuteen, ovat reseptit toimivaan talouden hallintaan samat kuin viime vuonnakin. Henkilökohtaisen budjetoinnin aloittaminen vuoden alussa voi antaa kaivattua ryhtiliikettä ja tuoda vakautta oman talouden lukujen seurantaan sekä suunnitteluun.

Korkojen seuraaminen, lainojen ehtoihin tutustuminen ja muu huolellinen perehtyminen tämänhetkiseen tilanteeseen tarjoavat kestävän perustan, jonka pohjalta tarvittavia muutoksia on hyvä lähteä suunnittelemaan.

Mikäli lainan korot tai ehdot huolettavat, kannattaa lainat aina kilpailuttaa. Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti 1 923 euroa luottokustannuksissa. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien joulukuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta

Lainaa netistä edullisesti, turvallisesti ja helposti

Mikäli huolellisen budjetoinnin tuloksena on, että ulkopuolinen rahoitus voi olla toimiva ratkaisu, kannattaa kilpailuttaminen aina. Niin ikään tähänkin tarpeeseen tarjolla on jo paljonkin luotettavia ja toimivia sivustoja, joiden avulla voit saada kilpailutettua aiemmin otetun lainasi tai tarvittaessa uutta lainaa netistä vaivattomasti ja turvallisesti.

Yhä useampien palvelujen siirryttyä verkkoon esimerkiksi juuri lainan hakeminen sekä lainojen ja kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu nykyisin netissä helposti, ilman tietoturvariskejä ja useimmiten täysin ilman käyntiä konttorilla. Tästä poikkeuksena on vakuudellinen laina, jonka hakuprosessi vie aina hieman enemmän aikaa, vaatii erilaisia dokumentteja ja toisinaan myös käynnin. Jos taas haettavana tai kilpailutettavana on vakuudeton laina, voi lainaa netistä saada parhaimmillaan jopa saman päivän aikana.

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu nopeasti ja ilmaiseksi Sortterin lainavertailupalvelussa. Käyttämällä luotettavaa palvelua lainan kilpailuttaminen on varmasti turvallista, eikä se myöskään sido sinua mihinkään – tarjoukset saatuasi päätät, hyväksytkö vai hylkäätkö tarjouksen.

Oman talouden hallinnan kannalta lainojen huolellinen kilpailuttaminen onkin ensiarvoisen tärkeää. Vain kilpailuttamalla voit varmistua siitä, että lainan ehdot ovat tilanteeseesi parhaat mahdolliset, et maksa ylimääräisiä kustannuksia avaus- tai tilinhoitomaksuina ja että lainan todellinen vuosikorko on aidosti kilpailukykyinen.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Virpi Rajala. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.