Kokkola-lehti

Chydenius on tyytyväinen mitaleihin, Virkkalalle lähes täydellinen 1500 metrin juoksu Lahden Kalevan kisoissa

Joni Virkkala ylsi uransa parhaaseen sijoituksen Lahden Kalevan kisoissa. Kuva: Seppo Järvelä

Budapestin MM-maratonille valmistautuva Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius onnistui tavoitteissaan Lahden Kalevan kisoissa. Hän juoksi pronssille perjantain 10 000 metrin kilpailussa ennätysajallaan 33.23,17. Toinen mitali tuli sunnuntain 5000 metriltä ajalla 16.05,67.

– Olen tosi tyytyväinen viikonloppuun. Tavoitteena oli juosta 10 000 metrillä mitali. 5000 metrin mitali oli bonusta, Chydenius kertoo.

Chydeniuksen valmistautuminen tämän vuoden Kalevan kisoihin meni eri tavalla kuin aiemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt olen tehnyt paljon kehittäviä treenejä ja ne näkyivät kisoissa.

Tulevan kolmen viikon jakson kokkolalaisjuoksija treenaa MM-maratonia kohti. Naisten maraton juostaan lauantaina 26. elokuuta.

Tyytyväinen suoritukseensa oli myös seurakaveri Joni Virkkala, joka kiri miesten 1500 metrin kilpailussa neljänneksi ennätysajallaan 3.50,17.

– Lähes täydellinen juoksu, tyytyväinen Virkkala sanoo.

GIF:n Väinö Venetjoki oli juoksussa kahdestoista kauden parhaallaan 3.54,73.

Virkkalan tavoitteena on juosta matka tänä kesänä alle 3.50. Hän kilpailee seuraavan kerran tiistaina Tampereen Motonet GP:ssä.

Neljänteen sijaan ylsi myös IF Åsarnan Charlotta Sandkulla naisten moukarinheitossa. Hän sai parhaalle heitolleen mittaa 61,71.

Alaveteliläinen kilpailee seuraavan kerran ensi viikolla käytävissä 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa Israelin Jerusalemissa, johon hänet on valittu Suomen edustajaksi.

GIF:n urheilijoiden hyvää menestystä täydensi naisten korkeushypyssä viidenneksi sijoittunut Mia Känsäkangas, joka ponnisti 172. Seurakaveri Vilma Knutar hyppäsi karsinnassa 165, mutta jätti loppukilpailun hyppäämättä nilkkavamman vuoksi.

Miesten 400 metrillä GIF:n Filiph Johansson juoksi seitsemänneksi ajalla 49,24. Johanssonin edellä maaliin kiri kolmantena kälviäläislähtöinen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Konsta Alatupa ajalla 47,41.

Kymmenottelussa seitsemänneksi sijoittui ennätyspisteensä 6025 otellut LoVe:n Juuso Erkkilä. Seitsemänneksi sijoittui myös miesten keihäänheitossa tuloksen 72,74 heittänyt kälviäläinen Jarmo Marttila, joka edustaa Ylivieskan Kuulaa.

GIF:n Nathalie Westman hyppäsi naisten pituuden karsinnassa kymmenenneksi tuloksella 567. Kokkolalainen HIFK:n Henriikka Parpala oli 13. tuloksella 559. Finaalissa Westman ponnisti 559, jolla irtosi kymmenes sija.

Miesten kolmiloikassa IF Åsarnan Daniel Sjölind pomppi kahdeksanneksi tuloksella 13,92. Naisten 1500 metrillä KT:n Kaisa Honkaharju juoksi kymmenenneksi ennätysajallaan 4.28,49.

Miesten 3000 metrin esteissä GIF:n Kasper Biskop oli 12. ennätysajallaan 9.54,20.

Naisten 3000 metrin esteissä kokkolalainen Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Oona-Mari Hakulinen juoksi 11. sijalle kauden parhaallaan 11.08,22. Seurakaveri, kokkolalaislähtöinen Juuso Sillanpää oli miesten kiekossa kymmenes tuloksella 46,06.

Naisten kiekonheiton karsinnassa kokkolalainen HIFK:n Matleena Parpala sai parhaalle heitolleen mittaa 43,14, joka riitti 18. sijaan.

”Olen tosi tyytyväinen viikonloppuun. Tavoitteena on juosta 10 000 metrillä mitali. 5000 metrin mitali oli bonusta.