Paikallisuutiset

”Epämääräiset tiedustelut” Ylivieskan kaupungin nimissä olikin tehty aiheesta – ”Aihetta huoleen ei ole”

Ylivieskan kaupungintalo Kuva: Juhani Rintakumpu

Ylivieskan kaupunki tiedotti keskiviikkoaamuna, että sen nimissä olisi tehty sidosryhmiin kohdistuneita epämääräisiä tiedusteluja puhelimitse. Keskiviikkoiltana Ylivieskan kaupungilta kuitenkin kerrotaan, että puhelut on tehty aiheesta, eikä aihetta huoleen ole.

Aamun tiedote oli annettu varotoimenpiteenä.

Vesaksi esittäytynyt Ylivieskan kaupungin työllisyyspalveluiden työntekijä oli esittänyt kysymyksiä koskien toimijan henkilöstöä. Vesan sukunimi oli jäänyt puheluissa epäselväksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huolta herättäneiden puheluiden syy selvisi keskiviikon aikana.

Puheluiden taustalla on Levelup Oy, joka on tehnyt puheluita paikallisille yrityksille Ylivieskan kaupungin elinvoimapalveluiden Rekryopo-hankkeen toimeksiannosta. Puheluissa on kerätty elinvoimapalveluissa käynnissä olevaan hankkeeseen liittyen tietoa yritysten työllisyystilanteesta ja rekrytointitarpeista. Keskusteluissa annettuja tietoja hyödynnetään vain elinvoimapalveluiden työn tukena.

– Kuntia on viime aikoina ohjeistettu reagoimaan nopeasti palautteisiin epäilyttävistä toimista. Palautteisiin johtaneet tapahtumat on päivän aikana tutkittu, eikä aihetta huoleen ole. Ylivieskan kaupunki kiittää kuntalaisia aktiivisuudestaan palautteenannossa, Ylivieskan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Ylivieskan kaupungin elinvoimapalvelut ja Levelup Oy pyytävät anteeksi epäselvyyksiä puheluiden alkuperään liittyen. Epäilyksiä herättäneet puhelut soitettiin salaisesta numerosta inhimillisen virheen vuoksi. Tulevaisuudessa puhelut tehdään julkisesta numerosta.

Päivitetty 18.10.2023 kello 20.00: Päivitetty juttua Ylivieskan kaupungin tuoreella tiedotteella. Puhelut oli tehty aiheellisista syistä ja luvallisesti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä