Kotimaa

Hallitusneuvotteluissa keskitytään nyt perussuomalaisten toiveesta maahanmuuttoon ja ilmastopolitiikkaan

Kokoomuksen puheenjohtaja, hallituksen muodostaja Petteri Orpo kertoo ilmassa olevan vähän kärsimättömyyttä. Kuva: Heikki Saukkomaa

Säätytalon hallitusneuvotteluissa keskitytään tulevina päivinä maahanmuutto- ja ilmastokysymyksiin. Hallitusneuvottelija Petteri Orpo (kok.) sanoi, että näin tehdään perussuomalaisten toiveesta.

Hänen mukaansa myös nämä kysymykset olisivat joka tapauksessa olleet tällä viikolla ratkottavina, mutta perussuomalaiset halusi pitää näissä vähän nopeampaa tahtia. Siksi muut ryhmät pitävät nyt omassa työssään muutaman päivän taukoa.

Orpo kuvasi, että ilmassa on vähän kärsimättömyyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi olevansa tähän ratkaisuun erittäin tyytyväinen. Hänen mukaansa maahanmuutto- ja ilmastoasioissa ollaan selvästi jäljessä muista.

Purra sanoi, että melko pian varmasti nähdään, onko Säätytalolla olevilla puolueilla edellytyksiä hallitusyhteistyöhön.

– Ongelma on ollut juuri se, että näitä vaikeita asioita ei ole voitu käsitellä, vaan niitä on kierretty kuin kissa kuumaa puuroa, hän totesi.

Purra muistutti todenneensa lukuisia kertoja, ettei perussuomalaiset voi osallistua sellaiseen hallitukseen, joka ei merkittävästi kiristä maahanmuuttopolitiikkaa. Lisäksi perussuomalaisilla on muitakin kynnyskysymyksiä, kuten muillakin puolueilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se, mikä tästä tekee nyt erityisesti maahanmuuton kannalta ongelmallisen on se, että hallitusneuvotteluihin osallistuu puolue RKP, jonka kynnyskysymykset ovat käytännössä vastakkaisia meidän kynnyskysymyksillemme. Jokainen voi ymmärtää, että mikäli näitä asioita ei keskustella, vaan keskustellaan muista asioista, tilanne on ikään kuin auki viikosta toiseen.

Purra lisäsi perussuomalaisten tehneen jo kädenojennuksia ja tekevän niitä jatkossakin.

– Mutta sen lisäksi meillä on tärkeimpiä aiheita, joista me emme voi joustaa.