Urheilu

IF Åsarnan moukarinheittäjä Charlotta Sandkulla karsiutui nuorten EM-kisoissa - Kasperi Vehmaa ponnisti vakuuttavasti pituusfinaaliin

Kruunupyyläistä IF Åsarnaa edustava Charlotte Sandkulla jäi moukarissa karsintaan, kun alle 20-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailut alkoivat maanantaina Jerusalemissa Israelissa. Suomalaisista Sandkulla oli karsinnan paras heittäen 56,82. Taru Killinen heitti 56,15 ja Emmi Mäkäläinen 54,39. Kolmikon heitot toivat sijoitukset 16, 17 ja 21.

Loppukilpailuun vaadittiin 58 metrin heitto. Karsintarajan 63,50 ylitti vain kisatilaston kärkinimi Kyproksen Valentina Savva tuloksella 64,48. Suomalaisista Sandkulla on kuluvan kesän aikana heittänyt 62,03, jolla hän on lajitilastossa ikäluokassaan kymmenen parhaan joukossa. Myös Killinen 59,72 ja Mäkäläinen 58,28 ovat heittäneet kesällä pitemmälle kuin maanantain karsinnassa.

Charlotte Sandkulla jäi moukarissa karsintaan nuorten EM-kisoissa Kuva: Seppo Luokkala

Muissa lajeissa pituushyppääjä Kasperi Vehmaa selviytyi neljänneksi parhaana loppukilpailuun. Vehmaa ponnisti A-karsintaryhmän parhaan tuloksen 772, mutta B-ryhmässä Italian Mattia Furlani, Bulgarian Bozhidar Sarabojukov ja Sveitsin Nicolas Bersier ponnistivat vielä pidemmälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Furlani venytti ensimmäisen karsintahyppynsä seitsemän senttiä yli kahdeksan metrin. Se jäi karsinnan ainoaksi kahdeksan metrin ylitykseksi.

Vehmaa jäi kolmannella karsintahypyllään vain kolme senttiä heinäkuussa Lappeenrannassa hyppäämästään ennätyksestä 775, ja tulos on kolmanneksi paras hänen urallaan.

Vehmaa sijoittui toissa viikolla Lahden Kalevan kisoissa Kristian Pullin jälkeen toiseksi. Kaksi vuotta sitten Vehmaa saavutti Kalevan kisoissa pituushypyn mestaruuden.

Sini-Sofia Rajaniemi hankki Jerusalemin EM-kisoissa loppukilpailupaikan 3 000 metrin estejuoksussa. Hän oli alkuerässään kahdeksas. Miina Kilpeläinen karsiutui.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskipohjalaisseurojen toinen EM-edustaja, Kaustisen Pohjan-Veikkojen Salla Koskimäki osallistuu keihään karsintaan, joka heitetään keskiviikkona.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä