Kotimaa

Arkisen ruokaperunan taustalla on monia eri vaiheita ja tarkkaa työtä. Kävimme Suomen Siemenperunakeskuksessa katsomassa, mitä kaikkea. Kuva: Liubov Alekseeva

Jopa 150 perunalajiketta odottaa syöjää – Kävimme siemenperunakeskuksen suljettujen ovien takana katsomassa, mistä himoittu juhannuspöydän herkku saa alkunsa

Euron kappaleelta maksavat minimukulat ovat arvotavaraa, joilla ruokitaan miljoonia, jos jotain aivan poikkeuksellista tapahtuu. Peruna eroaa muista kasveista siinä, että se pitää säilyttää elävänä. Sitten se kloonataan.

Kovin hentoisilta näyttävät, nämä ruokahuoltovarmuutemme kivijalat.

Putkissa on vaaksanmittaisia perunan taimia.

Äitiperunoita, nimittää Suomen Siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja Paula Ilola kasvatteja.

Hän kertoo, miten peruna on Suomelle aivan olennaisen tärkeä kasvi. Jos tulee kriisi ja rajat men

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä