Ajankohtaista

Jousiampujat kilpailevat Kirkonmäellä

Marko Kiviniemi (vas.), Ari-Pekka Kiviniemi ja Veijo Isopahkala suunnittelivat kilpailujen kulkua Kirkonmäen kentällä. Kuva: Seppo Järvelä

Lauantaina järjestettävä kansallinen kilpailu on samalla MM-kisojen karsintakilpailu.

Kirkonmäen urheilukentällä lauantaina järjestettävä kansallinen jousiammuntakilpailu on samalla katsastuskilpailu lajin MM-kilpailuihin.

– Suomen Jousiampujainlitosta otettiin alkuvuodesta yhteyttä. Toivomus oli, että järjestäisimme MM-karsintakilpailun toukokuussa Kokkolassa, Achilleksen puheenjohtaja Marko Kiviniemi kertoo.

Kokkolalaisseura lupautui kilpailun järjestettäväksi. Yllätys koettiin kuitenkin myöhemmin. Seura sai tiedon, että taljajousen kärkiampujat eivät halua matkata Kokkolaan asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ampujat olivat keskuudessaan päättäneet, että he karsivat MM-kisapaikoista Kotkassa. Tuntuu todella oudolta, että kilpailijat päättävät missä karsitaan, Kiviniemi sanoo.

Achilles ei ole saanut liitolta minkäänlaista selvitystä asiaan, eikä taljajousen kärkiampujien nimiä osallistujaluettelosta löydy.

– Kaikille matka Kokkolaan ei ole esteenä. Helsinkiläisseura Wilhem Tell lähettää kilpailuihimme kuusi ampujaa.

70 metrin matkalta ammuttavan tähtäinjousen karsinnasta tulee kovatasoinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yleisessä luokassa Oulaisten Sulan Antti Vikström ja Tampereen Jousiampujien Antti Tekoniemi ovat vahvimmat ennakkosuosikit, Kiviniemi sanoo.

Kansainvälistä väriä kilpaillun tuo Tallinnan Vibulia edustava Priit Tanvel.

Aamukymmeneltä alkaviin kilpailuihin on ilmoittautunut 42 jousiampujaa. Talja- ja vaistoluokat sekä 70-vuotiaat tähtäävät tauluihin 50 metrin matkalta. 50- ja 60-vuotiaat ampuvat 60 metristä.

Kirkonmäen kentällä on jousiammuntakilpailuja järjestetty ennenkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on hyvä paikka kilpailla, vaikka aamuaurinko saattaa hieman vaikeuttaa ampumista.

Yleisöllä on hyvä mahdollisuus seurata kilpailuja katsomosta käsin.

Järjestävästä seurasta Kokkolan Achilleksesta kilpailuihin osallistuu neljä ampujaa. Muut seuran aktiivit ovat mukana kilpailujen järjestelyissä ja tuomaritehtävissä.

– Kymmenen hengen porukalla kilpailu viedään läpi, Veijo Isopahkala kertoo.

”Yleisessä luokassa Oulaisten Sulan Antti Vikström ja Tampereen Jousiampujien Antti Tekoniemi ovat vahvimmat ennakkosuosikit.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä