Paikallisuutiset

Vuoden 2023 nuorisoseuran kunniakirjan vastaanottivat Karhin Nuorisoseurasta Kimmo Alanko, Jari Karhula ja Jani Huhtala.

Karhin Nuorisoseura heräsi viime keväänä uuteen kukoistukseen — Ensimmäinen vuosi poiki huiman avustuspotin ja Vuoden Nuorisoseuran kunniakirjan

Vuoden keskipohjalaiseksi nuorisoseuraksi on valittu Karhin Nuorisoseura Lohtajan Karhista. Vuoden nuorisoseuralaisena palkittiin Jukka Hilli Kälviän Välikylän Nuorisoseurasta.

Pitkän hiljaiselon jälkeen kevättalvella 2022 aktivoitunut Karhin Nuorisoseura on saavuttanut lyhyessä ajassa paljon. Heti järjestäytymisensä jälkeen seuran uusi hallitus organisoi pääsiäiskokkotapahtuman ja useita talkoita ja tilaisuuksia.

Talkootyönä toteutetut nuorisoseurantalon kuntokartoitus ja korjaussuunnitelma tuottivat tulosta ja seura pokkasi tänä vuonna yhden Suomen suurimmista Kotisetuliiton jakamista korjausavustuspoteista, 50 000 euroa.

Nuorisoseurantalon läheisyydessä sijaitsevat luontoreitistöt ovat saaneet lisäarvoa tontille rakennetusta laavusta. Seuran tapahtumissa on runsaasti eri-ikäisiä osallistujia ja organisoinnista huokuu iloinen yhdessä tekemisen meininki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden 2023 keskipohjalaisen nuorisoseuralaisen kunniakirjan Jukka Hillille luovutti Manu Sammalkangas, joka on TET-jaksollaan Keski-Pohjanmaan Nuorisoseurassa. Kuva: Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura

Kälviän Välikylän Nuorisoseura on aktiivinen kulttuuri- ja kylätoimija, jonka kantavana toimijana Jukka Hilli on ollut jo yli puolet elämästään. Kotikylänsä nuorisoseuran toimintaan hän tuli mukaan teini-iässä ja johtokunnassa hän on vaikuttanut lähes siitä asti, milloin puheenjohtajana tai muissa luottamustoimissa.

Palkitsemisperusteissa kerrotaan, että Jukka Hilli on innokas kulttuuri- ja kotiseutuhistorian harrastaja ja laatinut sekä ohjannut useita näytelmiä ja esiintynyt niissä. Jukalle talkootyö ja naapuriapu ovat elämäntapa. Kuluneen vuoden aikana hän on muun muassa ollut mukana nuorten osallisuutta edistävässä hanketoiminnassa Kälviällä sekä tapahtumien järjestämisessä.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura jakoi alueellisia tunnustuksia kevätkokouksessaan Pulkkisen-Haukilahden Nuorisoseurantalolla Vetelissä lauantaina 15.4.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura on kulttuurisen Keski-Pohjanmaan alueella toimiva keskusseura 32:lle paikallisseuralleen. Seuralla on yksi vakituinen työntekijä, toiminnanohjaaja, jonka tehtävänä on kehittää ja edistää alueellista nuorisoseuratoimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2022 vuoden nuorisoseuraksi valittiin Reisjärven Kirkonkylän Nuorisoseura ja vuoden nuorisoseuralaiseksi samaisesta seurasta Mikko Huuskonen. Kyseinen nuorisoseura on rakentanut katetun kesäteatterin katsomoineen Nuorisoseurantalon yhteyteen ja se remontoi taloaan parhaillaan. Seuran harrastajateatteri on toteuttanut useita monipuolisia teatterispektaakkeleita, jollaisia on jälleen luvassa tulevana kesänä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä