Mielipiteet

Kari Virtasen mielipidekirjoitus: Pelipaikalla on merkitystä!

Aikanaan pihapeleissä ja koulussa laitettiin maaliin se, joka ei ollut hyvä pelaamaan jalkapalloa. Kaikki halusivat tehdä maaleja, ja maalivahti pääsi harvoin loistamaan.

Keskusta-puolue joutui edellisessä hallituksessa maalivahdiksi ideologiseen joukkueeseen. Tärkeintä ei ollut joukkueen voitto vaan hienot yksilösuoritukset, hyvät kuvat ja isot otsikot. Tehdyistä maaleista kunnian saivat maalintekijät ja päästetyt menivät keskustan piikkiin!

Toki keskusta liittyi joukkueeseen omasta halusta, mutta olihan hallitus saatava. Kokoomukselle ei silloin käynyt oikein kukaan kaveriksi. Olisiko mikään kokoonpano kelvannut Orvolle? Sote liimasi hallituksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ovatko keskustalle äänensä antaneet tyytyväisiä, jos keskusta ei edes hae pelipaikkaa joukkueesta? Eli jos tähtipelaajan statusta ole tarjolla, ei Suomi-paita kiinnosta.

Eli jos tähtipelaajan statusta ole tarjolla, ei Suomi-paita kiinnosta.

Onko äänestäjiä kohtaan oikein, että sementoidulla kannatuksella Rkp on aina hallituksessa ajamassa omaa politiikkansa ja yli tuplasti enemmän ääniä saanut keskusta jää suosiolla oppositioon keräämään puolueelle kannatusta? Rkp voi keskustan antamalla villillä kortilla ratkaista hallituksen kokoonpanon sekä politiikan suunnan. Hyvä mandaatti 4,3% kannatuksella. Myös vihreille voi aueta pelipaikka.

Keskustan ministerit onnistuivat hyvin. Puolustusministeri voisi jatkaa toimessaan, vaikka armeijan kypäräkaupassa ei suosinutkaan suomalaista. Saarikko ei voinut päästetyille maaleille mitään, mutta vastuu on kannettava. Pyytäisin Katrin takaisin puolueen johtoon hiukan pitemmällä mandaatilla.

Kenen kanssa keskusta sitten hallitusta kasaisi neljän vuoden päästä? Jos keskusta jää pois porvarihallituksesta, niin asemoiko se itsensä silloin vasemmalle?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Minun on vaikea nähdä keskustaa enää Suomen suurimpana puolueena. Suurissa kaupungeissa ei riitä kannatus ja maaseudullakin on enemmän kilpailua.

Yrityselämässä ja urheilussa olen nähnyt sekä kokenut, että kun laitetaan alisuorittavat henkilöt oikeaan joukkueeseen toimimaan vahvuuksillaan ja luottamusta nauttien, niin tulokset ovat olleet huikeita. Meillä on paljon lahjakkuutta kotona odottamassa omaa pelipaikkaansa tukien varassa. Puhutaan vain koulutuksesta ja tuontityövoimasta.

Voisiko kouluttamattomat, mutta pätevät omaishoitajat saada vanhusten hoivaosastot auki? Onko matematiikka ja kielitaito vanhusten hoivaa tärkeämpää? Voiko vanhusta auttaa vessaan, pukea haalaria lapselle tai olla koululaisen tukena ilman koulutusta?Onko pelko ulosotosta ja tukien leikkauksista este työllistymiselle?

Oikean pelipaikan auettua voivat nämä ihmiset olla ratkaisevassa roolissa yhteiskunnan kriisialoilla sekä saada iloa ja toivoa elämäänsä. Miksiköhän pelipaikka ei houkuta hurjasti vuokratyöfirmassa, kevytyrittäjänä tai osa-aikaisena?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luovuutta käyttäen, voimme pienillä liikkeillä saada yhteiskunnan tärkeät roolit jakoon halukkaille.

Jokaiselle meistä voi aueta pelipaikka hyvässä joukkueessa. Vaikka ei onnistu kapteenina eikä maalivahtina, voi keskikentältä ratkaista joukkueen voiton. Keskikentän pelaaja tai tavallinen duunari ei pääse isoihin otsikoihin. Rooli voi kuitenkin olla ihan ratkaisevan tärkeä!

Ei kenenkään pidä jäädä suosiolla oppositioon.

Kirjoittaja kertoo tittelikseen “kouluttamaton yrittäjä”.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä